Bekertoernooi WAC van start

  05 oktober 2019
Bekertoernooi WAC van start

Grote verrassingen op openingsavond blijven uit

Het WAC-Bekertoernooi is van start gegaan. De strijd om plaatsing in de poules om de Grote en Kleine beker is losgebarsten. In poule 1 was het even schrikken geblazen voor A-klasser Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs. Nadat P. Alvarez Lindeboom op een veilige marge van 2-0 had gebracht, kwam B-klasser Rijwielhandel van den Berg razendsnel op gelijke hoogte. Het was billen knijpen voor Lindeboom, maar dankzij twee doelpunten in de slotminuten won het alsnog haar eerste bekerduel.

In diezelfde poule verraste FC Avondrood door FC van de Burgt op gelijke hoogte te houden. Het was FC Avondrood die lange tijd de betere papieren had door een knappe 2-0 voorsprong te nemen. Helaas was het duel twee minuten te lang en schoot E. Leenders FC van de Burgt langszij.

Stand poule 1:
1 Lindeboom 1-3
2 FC Avondrood 1-1
3 FC van de Burgt 1-1
4 Rijwielhandel van den Berg 1-0

Poule 2 is een A-klasse-aangelegenheid. Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt trof in Hurkmans Plaatwerk een taaie opponent. De beide teams hielden elkaar lange tijd in evenwicht, totdat R. Hellings op 12 minuten voor het einde de ban brak. Vervolgens hielden beide doelmannen hun doel schoon en wist Sevenmiles.nl de eerste driepunter in de beker bij te schrijven.

In het duel tussen Aben & Slag Advocaten en Go-People BV kwam er uiteindelijk geen winnaar. De voorsprong werd via P. Raaijmakers nog genomen door de advocaten, maar via F. Evens en I. Cherif kantelde het duel in Go-People’s voordeel. Het was te danken aan T. Kuypers dat Aben & Slag een punt overhield aan het duel.

Stand poule 2:
1 Sevenmiles.nl 1-3
2 Aben & Slag 1-1
3 Go-People 1-1
4 Hurkmans 1-0

De doelpuntrijkste poule deze avond bleek wel poule 3. Voorafgaand aan het duel tussen Café-Zaal de Tapperij en Meulensteen/ van Lieshout (kampioen A-klasse tegen nummer laatst B-klasse) hield iedereen het hart vast: hoeveel goals moest Meulensteen nu weer slikken? Aan het eind van de rit bleken dat er zes te zijn, met drie doelpunten van M. Coppens. Meulensteen kon helaas de eer niet redden.

Voor DK Garagebedrijf eindigde het bekeravontuur in mineur. De degradant uit de A-klasse had niets in te brengen tegen de promovendus in de A-klasse. Sportcafé d’n Ekker was heer en meester en walste over het arme DK heen. Met name T. Briels deed zijn oude hobbygever pijn. Zijn vijf doelpunten betroffen een aanzienlijk aandeel in de 7-1 overwinning.

Stand poule 3:
1 D’n Ekker 1-3
2 De Tapperij 1-3
3 Meulensteen 1-0
4 DK Garagebedrijf 1-0

Het bekertoernooi wordt hervat op donderdag 24 oktober. Dan komen ook de laatste 4 teams van de bekercompetitie in actie.