Café-Zaal de Tapperij kroont zich opnieuw tot kampioen

  15 maart 2019
Café-Zaal de Tapperij kroont zich opnieuw tot kampioen

Café Thuis neemt voor de tweede keer de punten mee naar huis

 

Het abonnement op het kampioenschap is door Café-Zaal de Tapperij voor een jaar verlengd. Met nog drie duels voor de boeg heeft De Tapperij andermaal de titel in de A-klasse veroverd. De nummers 2 met nog een duel tegoed, Aben & Slag Advocaten kan in theorie nog langszij komen, maar het onderlinge resultaat spreekt duidelijk in het voordeel van de cafégangers. Er slaat al jaren geen maat op De Tapperij en ook dit seizoen is er geen kruid tegen opgewassen. Geen enkele nederlaag, twee gelijke spelen en negen zeges tot dusver voor de zwart-witten. Tegen 1.FC Geerts, mede bivakkerend op plek 2, was er geen vuiltje aan de lucht. Het werd maar liefst 8-1 voor de kampioen van 2018-2019, waarmee de titel extra glans kreeg. De deceptie voor 1.FC Geerts was groot, het voornemen om nog iets van de titelrace te maken kon al snel de prullenbak in. Wat rest is de strijd om plek 2. Proficiat aan Café-Zaal de Tapperij met wederom de titel in de A-klasse.

 

Een kostbare overwinning voor Go-People BV zorgde ervoor dat zij de aansluiting hervonden met plek 4. Zure druiven voor Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt, zij zagen de opponent van vandaag naderen tot één schamel punt. De start was nog wel veelbelovend, R. Hellings schoot Sevenmiles.nl naar een 1-0 voorsprong. Acht minuten later waren de rollen omgedraaid en leidde Go-People. Via J. Hanegraaf werd de stand gelijk getrokken, maar daarmee was het met het Sevenmiles.nl-verzet gedaan. Go-People liep na de leidende treffer van I.Cheriff uit naar een 6-3 overwinning.

 

Sportcafé D’n Ekker kende een valse start in het duel met BrabantTent. Na een inschattingsfout van de doelman van D’n Ekker mocht BrabantTent aanleggen voor de toegekende penalty. B. van den Bergh verzilverde deze. Even later verdubbelde de Boekelse prins R. Nooijen de voorsprong voor BrabantTent. Weelde voor de geplaagde ploeg welke na een formidabele start dit seizoen al tijden niet meer wist te winnen. D’n Ekker kon haar borst nat maken en mocht aan de bak. Verwoed en aan de hand van uitblinker M. Geurts zocht het naar de openingen in de BrabantTent-defensie en het gelukte hen al snel de opgelopen achterstand goed te maken en de voorsprong binnen te knallen. In een mum van tijd bracht D’n Ekker zich in veilige haven. De titel en de daarmee gepaarde promotie naar de A-klasse is binnen handbereik! BrabantTent werd verslagen met 7-4.

 

Slingers en confetti voor Café Thuis. In een confrontatie met FC Avondrood, één plek hoger gerangschikt op de standenlijst, wisten de mannen in het zwart en wit de tweede zege van het seizoen te boeken. De punten werden mee naar Thuis genomen door toedoen van C. Verhoeven, T. van Esch en J. Cleutjens. Zij zorgden voor de 3-0 tussenstand met nog tien minuten op de klok. B. Coppens en B. van der Kruissen maakten het nadien nog erg spannend. De huid moest duur verkocht worden door Café Thuis, maar de zoemer van de tijdklok zorgde voor de bevrijding. Deze driepunter bezorgde Café Thuis de aansluiting bij FC Avondrood, het gat bedraagt nu nog maar twee punten.