Café-Zaal de Tapperij neemt voorschot op titel

  23 februari 2019
Café-Zaal de Tapperij neemt voorschot op titel

Ook Sportcafé Den Ekker staat er florisant voor.

 

De titels bij het WAC zijn bijna vergeven. Zowel in de A-klasse als de B-klasse zijn de koplopers ongenaakbaar.

 

Café-Zaal de Tapperij heeft van haar concurrentie in de A-klasse weinig te duchten. In de topper tegen de nummer twee was het klasseerschil te groot. Aben & Slag Advocaten kon het de kampioen van de laatste seizoenen nauwelijks echt lastig maken. R. Ros en T. Tibosch produceerden beiden twee doelpunten en N. Jansen verzorgde tussentijds ook ene treffer. Aben & Slag kon alleen een klein doekje tegen het bloeden daar tegenover stellen: 5-1. Met een voorsprong van 9 punten op de runner-up kan De Tapperij al bij een volgende winst het kampioenschap in theorie vieren.

 

In een soortgelijke situatie bevindt Sportcafé Den Ekker zich, maar dan in een klasse lager. FC Avondrood werd met 8-3 verslagen wat betekende dat de voorsprong op de nummer 2 in de rangschikking groeide tot 5 punten. Met nog 5 duels te spelen zijn de kansen op een kampioenschap in het debuutjaar aanzienlijk vergroot. Het duel kende nog een voortvarende start voor de mannen van FC Avondrood. Via S. Slegers, later in het duel ook trefzeker, maakte Den Ekker al snel gelijk en het duurde niet lang of dit doelpuntrijke duel kende een voortijdige beslissing. Avondrood kon de scoringsdrift van Den Ekker niet bijbenen en delfde het onderspit.

 

Daar leek het voor Café Thuis ook lange tijd op in de krachtmeting met BrabantTent. Zeker nadat BrabantTent met 4-1 leidde 20 minuten gespeeld te hebben. Andermaal een nederlaag voor de cafégangers leek in de maak, maar niets was minder waar. BrabantTent, al tijden geen schim meer van het begin van het seizoen, verviel in de oude kwaal en gaf de verkregen voorsprong soepeltjes uit handen. Beide teams besloten het duel op een aantrekkelijk gelijkspel: 5-5.

 

Het verblijf van DK Garagebedrijf in de A-klasse lijkt zich te beperken tot één seizoen. Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt bleek een maatje te groot. De vierde zege voor Sevenmiles.nl was er eentje met flink wat goals. Nadat de eerste 6 minuten geen doelpunten hadden opgeleverd was het W. Vaessen die het doelnet deed opbollen. Na de 2-0 en de aansluitingstreffer was er geen houden meer aan. Van 2-1 werd het in een kwartier tijd 8-4 en dat allemaal in het voordeel van Sevenmiles. De neutrale toeschouwer smulde van het duel. Voor DK wordt het, zoals gezegd een lastige klus zich te handhaven. Sevenmiles.nl kan zich nog richten op plek 2.