Den Ekker en Danny Megens Keurslagerij gaan nek aan nek

  06 april 2019
Den Ekker en Danny Megens Keurslagerij gaan nek aan nek

Hurkmans Plaatwerk verzekerd van nog een jaar A-klasse

 

Het is en blijft spannend in de titelrace in de B-klasse. Danny Megens Keurslagerij won andermaal haar duel waarmee het in de slipstream blijft van koploper Sportcafé den Ekker. FC Avondrood kon geen potten breken in het treffen met de nummer 2. Halverwege het duel leidde de Keurslagerij met 3-0. Na de eretreffer welke op naam kwam van J. Dekkers wist B. Pellegrino de Keurslagerij definitief in veilige haven te schieten: 1-6.

 

Met een duel minder heeft Sportcafé den Ekker de beste papieren om de titel in hun voordeel te beslissen. Zeker na de eclatante slachtpartij tegen Meulensteen/ van Lieshout. De arme nummer laatst wist met een man minder geen enkele vuist te maken en moest lijdzaam toezien hoe er doelpunt na doelpunt werd weggegeven. Den Ekker won met 23-2 met als grote man N. Brouwers; maar liefst tien doelpunten scoorde hij. Nog drie duels tot de titel, drie lastige hordes met als toetje het treffen met de nummer 2, Danny Megens keurslagerij.

 

FC van de Burgt wipte via een 5-0 overwinning op Café Thuis over Rijwielhandel van den Berg in de stand. Weliswaar op doelsaldo, maar de groei in het seizoen leidt ze toch bijna naar een top 3-klassering. Vijf doelpunten keurig verdeeld over het duel en de spelers gaven de jongens van FC van de Burgt het vertrouwen dat er in dit duel weinig te duchten viel van Thuis, welke de laatste weken de tegenstander het toch erg lastig wist te maken. Voor Thuis resten nu nog twee wedstrijden waar de eer op het spel staat.

 

De eer in de A-klasse wordt voor Café-Zaal de Tapperij alsmaar groter. Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt had goede hoop dat het inmiddels behaalde kampioenschap ze misschien zou doen verslappen, maar niets wat minder waar. De uitschakeling in de beker werkte als een rode lap op de mannen van de Tapperij. Er werd gehakt gemaakt van Sevenmiles.nl, de nummer 4 in de rangschikking: 9-2. De Tapperij kende geen medelijden, met als grote mannen R. Ros en R. Engels met ieder drie treffers.

 

Hurkmans Plaatwerk BV mag het eerste jaar in de A-klasse bekronen met een verlenging van dit abonnement. Het gelijke spel tegen Go-People BV, die nog een goed resultaat nodig heeft tegen bijna-degradant DK Garagebedrijf, smaakte heerlijk. Alhoewel, getuige het scoreverloop en de late gelijkmaker van Go-People, kwam er misschiet ietwat bitterheid bij. G. Hurkmans zette zijn team al na een kwartier op 2-0 voor. Via R. Vrede werd de stand verkleind en vlak voor het einde zelfs gelijk getrokken. De puntendeling maakt dat DK Garagebedrijf bijna zijn biezen kan gaan pakken en kan afdalen naar klasse B.