DK Garagebedrijf degradeert uit A-klasse

  13 april 2019
DK Garagebedrijf degradeert uit A-klasse

BrabantTent zegeviert eindelijk weer eens

 

Het avontuur voor DK Garagebedrijf houdt na één seizoen in de A-klasse alweer op. Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs bezegelde het lot voor DK door middel van een ruime zege te boeken. Het werd 8-3 met o.a. vier doelpunten van W. de Groot. Voor Lindeboom was het sowieso een hele fijne zege, aangezien de overwinning hen ineens op plek 4 bracht in de rangschikking. DK kon in dit treffen weinig aanspraak maken op een zege en mogelijk een grotere kans op lijfsbehoud. P. Scheepers bracht nog wel even de spanning terug met een aansluitingstreffer, maar verder dan dat kwam DK niet. Het komend seizoen strijden zij gewoon weer in de B-klasse.

 

In die klasse wist BrabantTent eindelijk weer eens te winnen. Dit was sinds november niet meer gebeurd. Het arme Meulensteen/ van Lieshout kon niet voorkomen dat het BrabantTent nu wel gelukte, ondanks vele mogelijkheden om zelf ook tot score te komen. Doelman P.J. Happe wist met prima reflexen de nul namens BrabantTent te houden. Aan de andere kant waren B. van den Bergh en J. Krol op schot en waren zij grotendeels verantwoordelijk voor de 8-0 overwinning.

 

De titelstrijd in de B-klasse kent haast haar beslissing. Sportcafé D’n Ekker, al maandenlang de onbetwiste koploper, wil dat koploperschap ook belonen met de kampioensschaal. Het liet geen spaan heel van nummer 4 Rijwielhandel van den Berg. De ervaring van de Rijwielhandel kon het niet bolwerken tegen het loopvermogen en de fitheid van D’n Ekker. Een eigen doelpunt werd nog wel gelijkgetrokken door W. van de Boogaard, maar in het vervolg was het D’n Ekker wat de klok sloeg. Met name T. Bouw had het op zijn heupen. Maar liefst zesmaal was hij trefzeker in de 10-1 overwinning. De titelaspiraties zijn bijna vervuld!

 

Kampioen Café-Zaal de Tapperij gaf haar titel in de A-klasse nog wat extra cachet door Hurkmans Plaatwerk te verslaan. R. Ros kon driemaal de armen omhoog steken, nadat hij het leder tegen de touwen had weten te jagen. R. Engels had namens de Tapperij de score geopend. Hurkmans kon in naam van R. van der Ligt de eer redden, maar daar bleef het bij. Eindstand: 4-1.

 

De strijd om de tweede plek in deze klasse ligt nog steeds open, nadat Aben & Slag haar duel met de directe concurrent, 1.FC Geerts, had verloren.  H. Kuijpers kende een sterk eerste kwartier met twee doelpunten namens 1.FC Geerts. E. van den Heuvel verkleinde halverwege de achterstand, waardoor de spanning in de wedstrijd terugkeerde. M. Jansen forceerde een voortijdige beslissing, ware het niet dan J. van den Heuvel kort daarna de 3-2 aantekende. Uiteindelijk was het B. Kluijtmans die de 4-2 en daarmee de eindstand op het scorebord zette. Middels deze zege is het enorm spannend betreffende de 2e plek, aangezien beide ploegen evenveel punten hebben verzameld.