‘El Classico’ eindigt in voordeel van Aben & Slag

  13 september 2019
‘El Classico’ eindigt in voordeel van Aben & Slag

DK Garagebedrijf wint bij terugkeer in de B-klasse 

 

Aben & Slag Advocaten opende het nieuwe seizoen tegen vriend en vijand 1.FC Geerts. Dit duel, drie jaar geleden bestempeld als ‘El Classico’, was een treffen tussen de nummer 2 en 3 in de A-klasse van het vorige seizoen. Dat bleek ook wel uit het wedstrijdbeeld. Beide kemphanen gingen gelijk op, nadat H. Kuypers en E. van den Heuvel beiden een doelpunt namens hun hobbygever hadden weten te maken. Aben & Slag nam een minieme voorsprong met nog een dikke tien minuten op de klok. De beslissing viel vlak voor het eind toen een penalty het pleit beslechtte in het voordeel van de advocaten. Zo werd de eerste El Classico een prooi voor Aben & Slag.

 

Een prachtdebuut kende Sportcafé d’n Ekker in diezelfde A-klasse. Hurkmans Plaatwerk had niet al te veel in de pap te brokkelen tegen de energie van de jongemannen uit het Sportcafé. E. Meulensteen egaliseerde een vroeg opgelopen achterstand nog wel, maar daarna sloeg er nauwelijks maat op de mannen in het Argentijns blauw en wit. Het is dat de focus in de laatste minuten wat verdween en Hurkmans zodoende wat van hun kwaliteiten kon laten zien en de stand draaglijker kon maken. D’n Ekker won met 5-3 met T. Bouw als man van het duel met drie doelpunten.

 

Een derde A-klasse-treffen ging tussen Go-People BV en Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt. Voor beide teams alweer het tweede duel in deze competitie. Tevens voor Sevenmiles.nl een uitgelezen mogelijkheid om wederom drie punten bij te schrijven en het nam daar al heel snel een klein voorschot op. J. Hanegraaf was scherp en joeg het speeltuig achter de doelman van Go-People. Go-People bleek een vlot antwoord te hebben via N. Yahou. Met een 1-1 stand kabbelde het duel voort. Er leek lange tijd geen winnaar te komen totdat R. Slaets plots een fluweel moment had. A. Yahou liet ook nog een glimp van zijn scoringsdrift zien, waarmee er toch 3-1 op het scorebord stond na 36 minuten zaalvoetbal. Go-People boekte haar eerste overwinning, Sevenmiles stond beteuterd met lege handen.

 

De B-klasse kende op deze speelavond twee duels. BrabantTent, aantredend in nieuw tenue met in het eveneens nieuwe logo een mooie verwijzing naar hun in 2018 overleden teamkameraad P. Otten, trof in Danny Megens Keurslagerij een kanshebber voor promotie. Daar was in de beginfase weinig van te zien. Het was vooral BrabantTent wat aanspraak mocht maken op een voorsprong, de Keurslagerij hing wat achterover en leek niet bij machte om aanvallend gevaarlijk te worden. Dat bleek maar schijn, want halverwege werd wel duidelijk hoe scherp de messen van de Keurslagerij kunnen zijn. T. van Mechelen stond aan het eind van een vlotte combinatie en rondde beheerst af. Datzelfde gold ook voor R. Hendriks (2x) en een hele nette van de voet van F. Haverkort. Daar tegenover stonden flink wat gemiste mogelijkheden van BrabantTent en de eretreffer van R. van Lankveld. Een valse start in nieuwe outfit voor hen, een geslaagde ouverture voor Danny Megens.

 

De zoveelste terugkeer van DK Garagebedrijf in de B-klasse werd bestempeld met een zevenklapper tegen FC Avondrood. Meevoetballende doelman J. Venrooij liet al snel weten weer terug te zijn in die B-klasse en opende het doelpuntenbal. J. Lamaizi passeerde diezelfde doelman kort erna, maar dat was de enige maal dat Avondrood DK enigszins kon bedreigen. Halverwege was het al 7-1 met een zeldzame hattrick van N. Heesakkers. In het tweede deel van het duel bleek Avondrood verdedigend haar zaakjes beter op orde te hebben en wist geen enkele DK-speler nog het net te vinden. J. Dekkers deed dit wel namens Avondrood waardoor men het duel eindigde op 7-2.