Hurkmans Plaatwerk zet belangrijke stap naar lijfsbehoud

  01 maart 2019
Hurkmans Plaatwerk zet belangrijke stap naar lijfsbehoud

Uitdagers in de B-klasse maken geen fout

 

Een knappe prestatie van Hurkmans Plaatwerk BV. De nieuweling in de A-klasse wist voor de vierde maal te zegevieren. Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt moest uiteindelijk het hoofd buigen, nadat het wel op een 1-0 voorsprong kwam in de slotfase van het duel. Via twee treffers van de voet van K. van Deurzen schoot Hurkmans zichzelf naar een nette 5e plek in de ranglijst. Daarmee lijkt het zeker van een vervolg in de A-klasse. Een puntje hoger bivakkeert Sevenmiles.nl op plek 4.

 

Op plek 2 vindt 1.FC Geerts zich terug na een ruime overwinning tegen de nummer laatst, DK Garagebedrijf. Een achterstand van eigen voet werd kort daarna ongedaan gemaakt door Kapitan M. Jansen. Daaroverheen viel meteen de 2e treffer. Die 2-1 kon DK niet meer ongedaan krijgen. H. Kuypers was op het laatst van het duel nog even alert en schoot eigenhandig de 3-1 en 4-1 eindstand tegen de touwen.

 

Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs kent een teleurstellend seizoen. Dat bleek ook weer in het duel met Go-People BV. Laatstgenoemde kent ook niet een al te best seizoen, dus voor beide ploegen was dit een uitgelezen kans het blazoen wat op te poetsen. Go-People was daarin het meest gretig en het nam een nette 2-0 voorsprong. Even zo snel werd deze rechtgetrokken door Lindeboom. Een hernieuwde voorsprong voor Go-People vervloog ook als sneeuw voor de zon, maar zoals het gezegde al suggereert, driemaal is scheepsrecht. F. Evens was de 3e in een Go-People shirt die de voorsprong op het bord plaatste en nu was het wel definitief. Teleurstelling op de gezichten van Lindeboom, Go-People zag de afstand tot degradatie groter worden.

 

De Keurslagerij van Danny Megens was een maatje te groot voor Meulensteen/ van Lieshout. Middels deze zege kwam het tot op twee punten van de koploper. Weliswaar met een wedstrijd extra gespeeld. Het duel met de rode lantaarndrager brak na tien minuten open. Plots stond het 2-0 in het voordeel van de Keurslagerij. Meulensteen vocht verwoed en produceerde de aansluiting, welke via R. van de Ven teniet werd gedaan. Twee treffers in het laatste deel van het duel maakten de eindstand van 5-1 compleet.

 

De subtop uit de B-klasse kwam elkaar tegen in het duel tussen Rijwielhandel van den Berg en FC van de Burgt. Een zege voor een der beide teams betekende meer lucht op plek 3. Een vliegende start voor de Rijwielhandel maakte FC van de Burgt al snel vrijwel kansloos om die 3e plek alleen in handen te nemen. W. Swinkels en A. van den Boogaard zorgden er samen voor dat er halverwege een 4-0 tussenstand op het scorebord stond. FC van de Burgt prikte wel even met de speld, maar het zorgde niet voor een lekke band bij de Rijwielhandel. Zij wonnen en staan nu ‘los’ op de 3e plek: 6-2.