Sportcafé den Ekker dendert door

  12 oktober 2019
Sportcafé den Ekker dendert door

Topper in de B-klasse eindigt onbeslist


Het sprookje wat Sportcafé den Ekker heet gaat vrolijk door. Na een buitengewoon goed debuut in de A-klasse met twee zeges werd afgelopen donderdagavond de derde zege bijgeschreven. En niet zomaar tegen de eerste de beste: meervoudig kampioen Café-Zaal de Tapperij moest eraan geloven. Voor hen alweer de tweede nederlaag in het nog prille seizoen, ook een unicum. Den Ekker begon voortvarend aan het duel. Nadat na twintig minuten de rook wat was opgetrokken van het hoge tempo stond het 4-0. M. Geurts en S. Slegers verdeelden de doelpunten. C. van den Boogaard deed vervolgens iets terug en M. Coppens bracht kortstondig de spanning terug. G. van Empel schoot aan alle onzekerheid een eind: 5-2.


Go-People.BV kent ook een lekkere seizoenstart. Dat geldt niet voor 1.FC Geerts. Met twee nederlagen uit even zoveel duels is de nummer 3 van het verleden seizoen al snel achterop geraakt. Die achterstand is alleen maar groter geworden. Go-People bleek de sterkere van de twee teams. Het duurde wel een hele tijd alvorens het net gevonden werd. F. Evens brak de ban, waarna R. Slaets de score uitbreidde. De 3-0 van zijn voet viel vlak voor het eind, waarna A. Yahou ook een duit in het zakje deed. Go-People won met 4-0.


Aben & Slag Advocaten blijf een solide team op de been brengen. Inmiddels alweer te vinden op de plek die ze verleden seizoen ook wisten te bemachtigen ging het er tegen Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs om deze uit te breiden. Lindeboom, toch een concurrent, had juist andere, snode plannen en via T. van Oorsouw leek dit ook te gaan lukken. Helaas duurde de wedstrijd net een viertal minuten te lang, waardoor Aben & Slag alsnog een punt veilig wist te stellen via de voet van P. Raymakers. Het duel eindigde onbeslist in 1-1.


In de B-klasse was er een aantrekkelijk affiche. Titelkandidaten Danny Megens Keurslagerij en DK Garagebedrijf namen het tegen elkaar op. Na een evenwichtige beginfase zette DK haar titelaspiraties om in daden. Via P. Schepers nam het een voorsprong. Als sneeuw voor de zon verdween dat voordeel doordat R. Hendriks al snel egaliseerde. Diezelfde R. Hendriks was er als de kippen bij om in de slotfase de voorsprong binnen te werken. Het was niet voldoende, het opportunisme van M. van Bommel bracht DK een punt waardoor het evenwicht in het duel werd hersteld. De 2-2 bleek tevens de eindstand.


Met flink wat support van o.a. de oud-gedienden B. Jansen en M. Vos begon FC Avondrood energiek en aanvallend aan haar treffen met BrabantTent. De nog puntloze vijftallen streefden vol voor de winst. Al snel waren daar de eerste doelpunten. Tegen de verhouding in opende K. van Osch namens BrabantTent de score. Niet snel daarna waren de rollen omgekeerd en leidde Avondrood met 2-1. Ondanks verwoede Avondrood pogingen de score uit te breiden kwam BrabantTent sluw op 2-2. De toeschouwers namen Avondrood op sleeptouw en trokken hen naar een 2-3 voorsprong. Men verstomde toen plots BrabantTent leidde met 4-3. Op 8 minuten van het einde nam Avondrood toch weer pole position in via de 3e van B. van der Kruissen. Een zege leek in de maak, maar B. van den Bergh dacht e anders over. Een verwoestende punter bracht een punt in het BrabantTent-kamp. Een 2e groene prent van diezelfde B. van den Bergh bracht daar geen verandering meer in.