Sportcafé Den Ekker neemt koploperschap over.

  04 januari 2019
Sportcafé Den Ekker neemt koploperschap over.

1.FC Geerts werpt zich op als grote uitdager

In de B-klasse kende het nieuwe kalenderjaar een glansrijke start voor Sportcafé Den Ekker. De jongste ploeg uit het deelnemersveld zette Danny Megens met het kleinst mogelijke verschil aan de kant en mag zich middels deze zege alleen koploper noemen aangezien de concurrentie punten liey liggen. Vooraf een mooi affiche, de nummers 2 en 3 van de ranglijst die mochten gaan uitmaken wie van de twee het sterkst is. Een vroege treffer van T. Bouw namens D’n Ekker werd door R. Hendriks al snel rechtgetrokken. De voorsprong werd in ere hersteld door T. van den Bergh en dit kwam de Keurslagerij niet meer te boven.

Koploper BrabantTent moest het hoofd buigen voor FC van de Burgt, welke op zijn beurt zich meldde in de kop van de B-klasse. De 4-2 zege was een keurig resultaat voor de blauw-witten. D. Repkes en J. Gerrits wisten tot tweemaal toe een opgedane achterstand ongedaan te maken en samen zette zij FC van de Burgt ook op voorsprong. Via deze zege slonk de voorsprong van BrabantTent op FC van de Burgt tot drie punten en daarnaast verloor het de koppositie aan Den Ekker.

A-klasser 1.FC Geerts werpt zichzelf op als grootste uitdager van Café-Zaal De Tapperij. De mannen in het geel en zwart namen het op de eerste speelavond na de korte winterbreak op tegen het gelaagde Go-People BV. B. Kluytmans zette 1.FC Geerts met twee doelpunten op een comfortabele voorsprong na een klein kwartier gespeeld te hebben. Een doelpunt uit eigen gelederen maakte Go-People al vroeg kansloos. De treffer van A. Yahou was goed voor de spreekwoordelijke pleister. P. van der Bruggen maakte het feest voor 1.FC Geerts compleet: 4-1.

Feest was het ook in het kamp van Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt. Klinkend wisten zij Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs te verslaan. Maar liefst 5-1 was de overwinning. Deze zege betekende ook haasje over; Sevenmiles.nl wipte over Lindeboom heen in de rangschikking. M. van der Heijden en R. Hellings troffen beide tweemaal doel voor Sevenmiles. Lindeboom kon er weinig tegenover stellen en keek lijdzaam toe hoe ze wederom een teleurstelling moesten slikken in dit tegenvallende seizoen.