Stuntje BrabantTent in slotminuut

  15 november 2019
Stuntje BrabantTent in slotminuut


Eerste schifting Grote en Kleine Beker bekend

Alweer de derde speelronde in het bekertoernooi stond gepland afgelopen donderdag. Daarmee werd ook duidelijk wie er in poule 1 en 2 na de winterbreak deel zal gaan namen aan de poulerondes om de Grote en Kleine Beker.

Allereerst was het aan de ploegen in poule 3 om voor de tweede maal in actie te komen. Het spits werd afgebeten door A-klasse Café-Zaal de Tapperij. Zij troffen in DK Garagebedrijf een opponent uit een klasse lager. Na tien minuten voetbal werd dat verschil nog niet in de score uitgedrukt. De Tapperij leidde met 2-1, maar nog niet royaal. Dat was een kwartier later wel het geval, waardoor het alsnog vrij eenvoudig won: 5-2.

Doelpunten te over in het andere duel in poule 4. Koploper in de A-klasse nam het op tegen de rode lantaarndragen uit de B-klasse: Sportcafé Den Ekker – Meulensteen/ van Lieshout. Als rijpe appelen vielen de doelpunten tegen de touwen. T. Bouw was op dreef met maar liefst zeven doelpunten in de met 16-0 gewonnen eenzijdige partij.

Met deze zeges voor D’n Ekker en De Tapperij is in deze poule na twee speelrondes de schifting geweest: De overwinnaars plaatsen zich voor de Grote Beker, DK en Meulensteen gaan naar de poulefase voor de Kleine Beker.

Stand poule 3:
1  Sportcafé Den Ekker  2-6  (23-1)
2  Café-Zaal de Tapperij  2-6  (11-2)
3  DK Garagebedrijf  2-0  (3-12)
4  Meulensteen/ van Lieshout  (0-22)

Een stuntje in het bekertoernooi zat er tot dusver nog niet in. Daar bracht BrabantTent verandering in. De B-klasser die dit seizoen wat anoniem haar wedstrijd afwerkt versloeg niet onverdiend haar collega’s uit diezelfde klasse, Danny Megens Keurslagerij. De hoger aangeschreven Keurslagerij had al snel de beste papieren voor de winst door twee doelpunten van R. Hendriks, maar zag BrabantTent knap langszij komen. Met nog tien tellen op de klok wist BrabantTent zelfs de zege te pakken. R. Dankers bleef koel voor het slagersdoel en rondde beheerst af: 4-3 winst.

Winst was er ook voor koploper 1.FC Geerts. Zoals zo vaak speelde de geelzwarten geduldig het bekende spelletje waarmee ze ook B-klassers Café Thuis noopte tot minieme foutjes die vervolgens werden afgestraft. Het werd 1-5, waarmee een plek in de poulefase om de Grote Beker erg dichtbij is.

Stand poule 4:
1  1.FC Geerts  2-6  (9-2)
2  Danny Megens Keurslagerij  2-3  (8-5)
3  BrabantTent  2-3  (5-7)
4  Café Thuis  2-0  (3-10)

In poule 1 stonden de laatste wedstrijden op het programma. De beslissingen zouden gaan vallen.

Allereerst streed FC van de Burgt voor haar laatste kans om in de poulefase voor de Grote Beker te belanden. Daarvoor moest het afrekenen met Rijwielhandel van den Berg. Daar waar FC van de Burgt ongenaakbaar in de competitie is, daar blijkt het in de beker barstjes in hun spel te vertonen. Ook de Rijwielhandel profiteerde ervan en leidde halverwege comfortabel met 3-1. Een gigantische ommekeer volgde in de 10 minuten erna, waarin FC van de Burgt de achterstand omboog in een 5-3 voorsprong. Maar, zoals vaker is gebleken, de Rijwielhandel krijg je niet zomaar op de knieën en dat bleek ook nu. J. van den Berg en R. Engels zorgden voor vreugde, want hun treffers bracht de Rijwielhandel langszij en dus in de poulefase om de Grote Beker.

Datzelfde geldt voor Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs. Zij hadden totaal geen moeite met B-klasser FC Avondrood. Berustend in het lot om te gaan spelen om de Kleine Beker hielden ze open huis en mocht Lindeboom werken aan het bekerdoelsaldo. Het werd 12-1, met als grote man A. van de Vegt. Hij produceerde vier goals.

Eindstand poule 1:
1  Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs  2-9  (19-1)
2  Rijwielhandel van den Berg  2-4  (11-12)
3  FC van de Burgt  2-2  (7-10)
4  FC Avondrood  2-1  (6-18)

Er is nog één bekerronde in dit kalenderjaar en wel op donderdag 19 december. Dan vallen de laatste beslissingen wie er mag gaan strijden om de Grote en de Kleine Beker.