Aben & Slag Advocaten neemt voorschot op titelprolongatie

  02 april 2023
Aben & Slag Advocaten neemt voorschot op titelprolongatie

Met nog twee duels voor de boeg kan de titel Aben & Slag Advocaten haast niet meer ontgaan. De koploper in de A-klasse deed enorm goede zaken door naaste concurrent Café Thuis op een 62 nederlaag te trakteren. Daarmee groeide het gat tot 5 punten tussen Aben & Slag en naaste belager Sportcafé den Ekker. Voor Café Thuis had een zege geleid tot een gedeeld koploperschap, maar een overwinning zat er geen moment in. P. Raijmakers was wederom op schot en haalde vijfmaal de trekker dodelijk over. F. Dankers deed ook nog een duit in het zakje, waarna B. van der Kruissen met twee doelpunten de eer namens Café Thuis mocht redden. De 6-2 zege betekent dat Aben & Slag met een overwinning in de aankomende duels de titel mag opeisen.

1.FC Geerts speelde zich middels een 2-0 overwinning op BrabantTent zo goed als zeker veilig. T. Kluytmans en H. Kuypers was kort na elkaar na een klein kwartier gespeeld te hebben trefzeker. BrabantTent was nadien niet bij machte om nog een vuist te maken en moet zich op gaan maken voor een keldergevecht met Hurkmans Plaatwerk.

Biezen Tuincentrum heeft in de B-klasse de beste papieren in handen om de titel in haar eerste seizoen te pakken. Het nog ongeslagen keurkorps wist zich ook te ontdoen van FC van de Burgt. Twee rappe treffers in de eerste minuut aan beide zijden bracht Biezen Tuincentrum niet van haar stuk. FC van de Burgt zag de ijdele hoop als sneeuw voor de zon verdwijnen en beleefde andermaal een deceptie. Het werd 6-2 voor de koploper die in ieder geval één concurrent definitief zag afhaken.

En dat lot was Rijwielhandel van den berg beschoren. Zij verslikten zich verrassenderwijs in BD United. L. van Lieshout opende na ruim twintig minuten de score namens de nummer 4 van de ranglijst. R. Engels trok de stand kort erna gelijk, maar L. van Lieshout andermaal en J. Smulders vlak voor het eindsignaal zorgden voor de verrassing van de avond. BD United bezorgde de Rijwielhandel haar tweede nederlaag van dit seizoen.

Verliezen is Danny Megens Keurslagerij niet vreemd dit seizoen. Ook ditmaal moest men het onderspit delven. Geen schande als je opponent Van Asten Hypotheken en Verzekeringen heet. De nummer 2 en grootste uitdager van Biezen Tuincentrum won met 6-2 met E. van Dijk als grote uitblinker aan Aarlese zijde. Hij wist maar liefst vier treffers aan zijn toch al nette totaal toe te voegen. Hopen op een slippertje en zelf blijven winnen, dat is wat Van Asten doet in de hoop er alsnog met de B-klasse-titel vandoor te kunnen gaan.