Aben & Slag Advocaten triomfeert andermaal en kroont zich tot kampioen

  23 april 2023
Aben & Slag Advocaten triomfeert andermaal en kroont zich tot kampioen

De titel in de A-klasse van het WAC Beek en Donk is een prooi geworden voor Aben & Slag Advocaten. Het betekent prolongatie voor de nog ongeslagen kampioen. Tegenstander 1.FC Geerts had niets in te brengen tegen de dadendrang van Aben & Slag. De Klassieker van het WAC was dan ook geen moment echt spannend te noemen. Met 6-1 liet de uitslag er geen twijfel over bestaan. P. Raijmakers, T. Kuijpers en R. van Rooij troffen ieder tweemaal doel. Met nog een duel voor de boeg is het kampioenschap het feit en is inmiddels ook duidelijk wie de A-klasse zal moeten verlaten.

Die beurt viel Hurkmans Plaatwerk ten deel. In een rechtstreeks treffen met die andere degradatiekandidaat, BrabantTent, wisten de tentenbouwers aan het langste eind te trekken. Tweemaal was S. Lahaije belangrijk, R. Dankers bestempelde het lot van Hurkmans door vlak voor het eindsignaal de 3-0 tegen de touwen te jagen. Zo verlengt de debutant op het hoogste niveau met haar tweede overwinning haar aanwezigheid met minimaal een jaar. Voor Hurkmans valt het doek en zal het komend seizoen de strijd gaan aanbinden met de teams uitkomend in de B-klasse.

In diezelfde B-klasse liet Biezen Tuincentrum er geen twijfel over bestaan wie zich met recht de beste mag noemen. Verleden week werd de titel al gepakt, nu werd de nummer 2 op een flink pak slaag getrakteerd. Van Asten hypotheken & verzekeringen wist niet waar het het moest zoeken en kreeg met 8-1 op de broek. J. Beekmans bleek niet alleen groene vingers te hebben, maar ook een gouden voet want hij was met drie treffers de grote man aan de kant van Biezen Tuincentrum. E. van Dijk redde de eer met alweer zijn 17e seizoenstreffer en kroonde zich zo aan Van Asten-kant tot topscorer. Wat rest voor de verliezers is de bekerfinale, waarin het zich mag gaan meten met de A-klassers van het WAC. Biezen Tuincentrum zal dat in het nieuwe seizoen mogen gaan doen.

FC Avondrood besloot het seizoen in stijl. De 12e nederlaag in 14 duels en tegendoelpunt 100, 101 en 102 maakten duidelijk dat Avondrood in de zomer flink wat werk heeft te verstouwen. Rijwielhandel van den Berg had een makkie en won met 8-0 van de nummer laatst. R. Brouwers en J. Ankersmit vonden zoals wel vaker gemakkelijk het net en maakten samen 7 van de 8 doelpunten.

Doelpunten als rijpe appelen vielen in het spektakelstuk tussen DK Garagebedrijf en FC van de Burgt. Halverwege leidde DK Garagebedrijf comfortabel met 6-2 en leek een recorduitslag in de maak. Het gaspedaal werd wat losgelaten en FC van de Burgt, toch niet bekend om de comebacks dit jaar, besloot eens uit haar slof te schieten. Onder de bezielende leiding van oudgediende A.Leenders werd een sensationele inhaalrace ingezet en was het A.Leenders zelf die met nog vijf minuten op de klokken de 7e treffer en dus de voorsprong wist te bewerkstelligen. Het bleek voldoende voor een unieke zege van FC van de Burgt die voor het laatst een zege wisten bij te schrijven op de eerste speeldag. DK Garagebedrijf keek zodoende lelijk op haar neus.

Op 4 mei worden de laatste competitiewedstrijden gespeeld. De eer van de teams staat die avond op het spel. Op 11 en 25 mei wordt er gestreden om achtereenvolgens de Kleine en de Grote Beker. Op 25 mei wordt het seizoen tevens besloten met de feestavond.