Biezen tuincentrum dendert over FC Avondrood heen

  10 maart 2023
Biezen tuincentrum dendert over FC Avondrood heen

Het WAC Beek en Donk nadert langzamerhand de eindfase van de competitie. In de B-klasse liet Biezen Tuincentrum geen twijfel over haar titelaspiraties bestaan. Het arme FC Avondrood, troosteloos de nummer laatst, was geen partij voor de ‘groentjes’ van Biezen Tuincentrum. J. Beekmans was met vier treffers de meest trefzekere van het stel in de met 13-1 gewonnen wedstrijd. C. van Erp wist de eer namens Avondrood te redden door tegen te scoren.

Van Asten Hypotheken & Verzekeringen maakte als runner-up geen fout door BD United met 5-1 te verslaan. Daardoor blijft met in het spoor en zal een fout van de koploper zeer welkom zijn voor de Aarlese formatie. BD United blijft op de plek van ‘Best of the rest’ staan en leidt zo de dans om plek 4.

Dat komt mede doordat DK Garagebedrijf naliet BD United te passeren op de ranglijst. Danny Megens Keurslagerij, inmiddels bezig met een aardige remonte, wonnen hun 3e wedstrijd in 5 duels tijd en haken zodoende aan in de strijd om die plek 4. Nadat DK Garagebedrijf een vroeg opgelopen achterstand had weten om te zetten in een 2-1 voorsprong, flikte de Keurslagerij datzelfde kunstje in hun voordeel. Dat bleek voldoende voor de overwinning.

In de A-klasse worden de verschillen tussen kop en staart inmiddels toch wat groter dan dat ze waren. De strijd tegen degradatie lijkt inmiddels een clash tussen het gepromoveerde BrabantTent en Hurkmans Plaatwerk BV. Beide teams blijven hangen op 8 punten, mede omdat ze beide hun laatst gespeelde duel als verliezer uit de zaal stapten. BrabantTent moest haar meerdere erkennen in Sportcafé Den Ekker. De ‘thuisploeg’ had in G. van Empel heuse goalgetter in de gelederen. Viermaal wist hij de trekker doeltreffende over te halen. Daardoor wist BrabantTent niet dichterbij te komen dan een doelpunt verschil en moest het een 5-3 nederlaag slikken.

Voor Hurkmans Plaatwerk BV waren de druiven nog een paar tikkies zuurder. Nadat een voorsprong door 1.FC Geerts nog teniet werd gedaan, wist J. Peters alsnog met vier minuten op de klok een punt binnen te schieten. Zo leek het in ieder geval. Hurkmans had de scherpte van T. Kluytmans onderschat. Vijf tellen restten er nog toen de lepe spits alsnog het net wist te vinden en daarmee 1.FC Geerts richting plek 4 in de rangschikking én op drie punten van de laatste plaats wist te schieten. Eindstand: 3-2.

Een enerverend avondje WAC kwam hiermee ten einde. Het geeft maar aan dat een avondje in Sporthal Den Ekker andermaal bol staat van doelpunten, spanning, verrassingen en bovenal sportiviteit.