Biezen Tuincentrum maakt indruk in WAC Bekertoernooi

  04 november 2022
Biezen Tuincentrum maakt indruk in WAC Bekertoernooi

Dat Biezen Tuincentrum hoge ogen gooit tijdens het debuutjaar bij het WAC Beek en Donk is inmiddels wel duidelijk. Inmiddels hebben ze ook hun visitekaartje afgegeven in het bekertoernooi. A-klasser Sportcafé den Ekker heeft in een doelpuntrijk duel duidelijk het onderspit moeten delven. Weliswaar nam de ‘thuisploeg’ nog wel een ruime voorsprong (3-1), het verslikte zich in de veerkracht van de Biezen. Zij wonnen dit onderonsje met 8-4. Hiermee wist het zich ook direct te plaatsen voor de poulefase om de Grote Beker. Het Sportcafé heeft ook nog alle kans hiertoe, maar dan zal het in de laatste wedstrijd in poule 2 wel af moeten rekenen met FC van de Burgt. De B-klasser versloeg met 5-1 competitiegenoot FC Avondrood. Drie doelpunten van D. Brummelkamp zorgde mede voor de zege én uitzicht op een plek in volgende ronde om de Grote Beker.

Café Thuis stelde in poule 1 ook die plek om de Grote Beker veilig door nieuwbakken A-klasser BrabantTent te trakteren op een degelijke 4-1 nederlaag. Een keurige hattrick van B. van der Kruissen was de roodbroeken te machtig. Of diezelfde roodbroeken gaan strijden om de Grote of Kleine Beker zal afhankelijk zijn wat het resultaat zal zijn wanneer ze het op gaan nemen tegen het eveneens kansrijke 1.FC Geerts. De geelzwarte Mannschaft zette DK Garagebedrijf uit de B-klasse met 4-1 aan de kant. Voor DK gaat het bekeravontuur daardoor verder in de Kleine Beker.  

Tenslotte werd er in poule 3 gestreden tussen BD United en Danny Megens Keurslagerij. Beide team waren nog niet in eerder in de Beker in actie gekomen. T. van Mechelen zette de Keurslagerij halverwege op voorsprong, maar zo ongeveer vanaf de aftrap werd de gelijkmaker geproduceerd. Dat was voor BD United het sein om de Keurslagerij over de knie te leggen, wat ook gebeurde. De reeks nederlagen uit de competitie kreeg voor de Keurslagerij een vervolg; BD United won met 3-1.

Op 24 november vindt de 3e speelronde om de WAC Beker in deze poulefase plaats.

Uitslagen poule 1
BrabantTent (A) – Café Thuis (A)  1-4
DK Garagebedrijf (B) – 1.FC Geerts (A)  1-4

1             Café Thuis                           2-6  (6-2)
2             1.FC Geerts                        2-3  (5-3)
3             BrabantTent                      2-3  (7-6)
4             DK Garagebedrijf            2-0  (3-10)

Uitslagen poule 2
Biezen Tuincentrum (B) – Sportcafé den Ekker (A)  8-4
FC van de Burgt (B) – FC Avondrood (B)  5-1

1             Biezen Tuincentrum       2-6  (12-6)
2             FC van de Burgt                2-3  (7-5)
3             Sportcafé den Ekker       2-3  (11-12)
4             FC Avondrood                  2-0  (5-12)

Uitslag poule 3
BD United (B) – Danny Megens Keurslagerij (B)  3-1