Biezen Tuincentrum pakt titel B-klasse

  12 april 2023
Biezen Tuincentrum pakt titel B-klasse

In haar debuutjaar heeft Biezen Tuincentrum de titel in de B-klasse van het WAC Beek en Donk weten te pakken. Twaalf zeges en één gelijkspel waren voldoende om de naaste belagers op voldoende afstand te zetten met nog één duel te spelen. In, wat achteraf bleek haar kampioensduel, werd nummer 4 van de rangschikking BD United kansloos gelaten. Biezen Tuincentrum won glansrijk met 8-1 met twee hattricks. J. Beekmans en S. Biemans schoten met scherp en mogen dat in het nieuwe seizoen in de A-klasse gaan doen.

Rijwielhandel van den Berg en Van Asten Hypotheken & Verzekeringen likken hun wonden nadat zij dus weten dat ze de titel dit jaar aan Biezen Tuincentrum moesten laten. Hun gonderlinge gelijke spel liet het gat tussen de kampioen en de nummer 2 en 3 nog verder groeien. Dit gelijke spel zorgde er meteen voor dat Van Asten als tweede gaat eindigen en de Rijwielhandel als derde.

De nummer laatst in de B-klasse, FC Avondrood, moest andermaal een ruime nederlaag slikken. Danny Megens Keurslagerij werkte aan het doelsaldo en won, mede dankzij vijf treffers van F. Haverkort en vier doelpunten van T. van Mechelen, met 12-1 van het arme Avondrood wat nog een kans gaat krijgen om alsnog een competitiezege dit seizoen te behalen.

In de A-klasse liet T. Briels opvallend genoeg van zich spreken. Tot dusver wist de speler van Sportcafé den Ekker in competitieverband het net nog niet te vinden. Ditmaal lukte het hem wel en maar liefst achtmaal! En dat nog wel tegen Café Thuis, een directe concurrent om plek 2 in de A-klasse. Het Sportcafé won met 9-2 en wist zich zodoende als gevaarlijkste outsider voor de A-klasse-titel op te werpen. Aben & Slag leidt met twee punten voorsprong, maar mag nog eenmaal meer aantreden.

1.FC Geerts en SEvenmiles.nl/Café-Zaal van de Burgt hielden elkaar middels een 1-1 in evenwicht. Voor 1.FC Geerts is hiermee handhaving bewerkstelligd, Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt kan in theorie nog achterhaald worden. Het gat tussen hen en de onderste twee teams is vier punten, waarbij de nummers 7 en 8 nog tweemaal mogen aantreden. Sevenmiles.nl trapt nog eenmaal af.