De bekerkaarten zijn geschud; de eerste pouleronde is afgerond

  15 januari 2023
De bekerkaarten zijn geschud; de eerste pouleronde is afgerond

De strijd om de WAC-beker kan over een paar weken haar tweede fase ingaan. De deelnemers om de Grote Beker én de Kleine Beker zijn bekend.

De laatste wedstrijden in de eerste poulefase kende geen grote verrassingen. Het al voor de Grote Beker geplaatste Café Thuis had geen kind aan DK Garagebedrijf en won met 8-0. Het arme DK mag deze schande weg gaan poetsen in de strijd om de Kleine Beker. FC Avondrood zal ook in dat toernooi uit gaan komen. Puntloos nam het afscheid van de eerste poulefase in tegenstelling tot Biezen Tuincentrum. Zij versloegen FC Avondrood en pakte zodoende alweer haar derde bekerzege in even zoveel duels.

Rijwielhandel van den Berg deed dat eveneens ware het niet dat het tegen Danny Megens Keurslagerij niet als vanzelf ging. De nipte 3-2 zege toonde aan dat Danny Megens, ondanks geen enkele bekerzege, wel meer en meer van zich af weet te bijten.
Hurkmans Plaatwerk ging in dezelfde poule ook door naar de strijd om de Grote Beker. Het won reglementair van BD United met 5-0. BD United is daardoor veroordeeld om deel te nemen aan de Kleine Beker.

De laatste Grote Beker-deelnemers zijn Aben & Slag Advocaten en Van Asten Hypotheken & Verzekeringen. Voorafgaand aan het onderling treffen was dit al duidelijk, dit duel was om de winst in de poule. Die ging naar Aben & Slag middels een 4-2 overwinning.