De WAC-bekers prooi voor 1.FC Geerts en Café Thuis 1

  04 juni 2022
De WAC-bekers prooi voor 1.FC Geerts en Café Thuis 1

Na de geschudde kaarten in de A- en de B-klasse van het WAC Beek en Donk waren er nog twee prijzen te verdelen: de eindzege in de strijd om de Kleine Beker en eveneens de finaleronde om de Grote Beker in de wacht te slepen.

Op donderdag 19 mei streden de vier overgebleven teams uit de voorrondes om de Kleine Beker. Uit de A-klasse kwamen 1.FC Geerts en Danny Megens Keurslagerij. Zij kruisten de degens met de B-klassers BD United en Café Thuis 2. Nadat de onderlinge competitie afgerond was, bleek 1.FC Geerts aan het langste eind te trekken. Met twee overwinningen en één gelijkspel mag deze eindzege ook verdiend worden genoemd.

Twee weken later stonden de finales om de Grote Beker op het programma. Uitkomend in de slotronde om deze prestigieuze prijs waren Café Thuis 1 en Sevenmiles.nl/Café-Zaal van de Burgt uit de A-klasse en BrabantTent en Rijwielhandel van den Berg uit de B-klasse. Een deelnemersveld om je vingers bij af te likken en een vermakelijke avond lag voor de boeg. Het was uiteindelijk Café Thuis 1 die middels drie zeges (1-0, 3-1 en 3-2) de trofee in ontvangst mocht nemen. Dit gebeurde aansluitend aan het laatste duel. Tijdens deze uitreiking werden ook de kampioenen van de A- en de B-klasse gehuldigd. Aben & Slag Advocaten nam de bloemen in ontvangst als kampioen in de A-klasse. BrabantTent kreeg de handen op elkaar als eindoverwinnaar in de B-klasse. Bonus op dit kampioenschap is de promotie naar de A-klasse, voor het eerst in haar historie.

 De jaarlijkse sportiviteitsprijs, vernoemd naar Cees van Oorschot (mede-oprichter WAC en jarenlang competitieleider), ging naar de B-klasser FC van de Burgt. Zo werd een grijs seizoen qua resultaten toch nog positief opgefleurd. De topscorerstitels gingen naar Thijs Kluijtmans (A-klasse, 1.FC Geerts) en Stan van Dinther (B-klasse, BrabantTent). Thijs Kluijtmans bleek met 15 doelpunten niet te achterhalen voor de concurrentie. Stan van Dinther had zijn vizier in zijn eerste volledige WAC-seizoen zeer scherp afgesteld en trof zodoende 22 maal doel. Na de huldigingen en de dankwoordjes aan eenieder die dit seizoen tot een mooi succes hebben gemaakt werd deze jubileumeditie van het WAC met een feestavond afgesloten.

Het WAC pikt de draad weer op in september. Dan begint ieder team weer op 0 en gaat er elke donderdag weer op sportieve wijze gestreden worden om de punten.

Op 18 juni organiseert het WAC een zaalvoetbaltoernooi in het kader van 25 jaar Laarbeek. Eerder is hier al over gecommuniceerd. In tegenstelling tot toen zal er geen inschrijfgeld gevraagd worden. Via voorzitterwac@gmail.com kan er opgegeven worden.