Debutanten maken indruk bij ouverture WAC Beek en Donk

  16 september 2022
Debutanten maken indruk bij ouverture WAC Beek en Donk

De bal rolt, de kop is eraf. Het WAC Beek en Donk kende op donderdag 15 september haar eerste speelavond van het nieuwe seizoen. Versterkt met twee nieuwe teams in de B-klasse, Biezen Tuincentrum en Van Asten hypotheken en verzekeringen, werden de ontstane gaten van de vertrekkende teams (Go-People, Meulensteen/ van Lieshout en Café Thuis 2) deels opgevuld. Het waren de debutanten die ook direct hun stempel drukten op de eerste speelavond. Biezen Tuincentrum maakte indruk door DK Garagebedrijf met maar liefst 9-0 te verslaan. DK kon haar biezen wel pakken na afloop. Datzelfde gold voor FC Avondrood. De gerenommeerde B-klasser verslikte zich in Van Asten hypotheken & verzekeringen en ervoer hoe doeltreffend de nieuwkomer kan zijn. Het werd 6-0. Eveneens in de B-klasse wist FC van de Burgt enigszins verrassend aan het langste eind te trekken tegen BD United. Onder andere drie treffers van nieuwkomer R. Slaets leverde een nette bijdrage aan de knappe 4-1 overwinning op de succesvolle debutantenploeg van vorig jaar.

Hurkmans Plaatwerk kende in de A-klasse een goede start van het nieuwe seizoen door SEvenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt aan de kant te zetten met 3-1. Café Thuis 1, toch een favoriet te noemen voor de eindzege dit jaar, moest een diepe buiging maken voor 1.FC Geerts. Het Traditionsteam startte voortvarend aan deze nieuwe editie en won maar liefst met 8-3. De gebroeders Kluytmans lieten zien dat ze het scoren nog niet verleerd waren en tekenden gebroederlijk voor zes van de 8 treffers.

Al met al een doelpuntrijk avondje in sporthal D’n Ekker, alwaar de debutanten mogen terugkijken op een uitstekende start van hun WAC avontuur.