J. Ankersmit en N. Jansen schieten met scherp op doelpuntrijke speelavond

  10 februari 2023
J. Ankersmit en N. Jansen schieten met scherp op doelpuntrijke speelavond

Maar liefst vijf doelpunten wist N. Jansen namens Café Thuis tegen de touwen te jagen in de 802 gewonnen wedstrijd tegen Hurkmans Plaatwerk BV. Daarmee wist hij zijn team naar de koppositie van de A-klasse te schieten.

Datzelfde aantal was weggelegd voor J. Ankersmit. De huidig topscorer in de B-klasse komt uit voor Rijwielhandel van den Berg en bezorgde met dit flinke aandeel zijn ‘werkgever’ een 8-2 zege tegen DK Garagebedrijf, waar de gebroeders van Bommel de eer voor wisten te redden.

Mede door die riante zege legde de Rijwielhandel de druk bij de titelconcurrenten Biezen Tuincentrum en Van Asten Hypotheken & Verzekeringen. Eerstgenoemde wist die druk prima om te zetten in andermaal een overwinning. De koploper versloeg Danny Megens Keurslagerij met 6-2. Een hoofdrol in dat duel was weggelegd voor B. van Oosterhout die zijn eerste hattrick bij het WAC Beek en Donk aantekende.
Van Asten had ook weinig last van de titeldruk. FC van de Burgt wist geen vuist te maken tegen de nummer 3 van de ranglijst. Andermaal wist het meest scorende team van het WAC een riante zege te boeken. Het werd 7-0.

Het vijfde duel deze avond was meteen het spannendste treffen. Het onderonsje in de A-klasse tussen Sportcafé den Ekker en 1.FC Geerts ging lang gelijk op. Daar waar het Sportcafé telkens de voorsprong wist te bewerkstelligen, daar wist 1.FC Geerts de achterstand tot driemaal toe te egaliseren. De geelzwarten gaven pas toe dat ze deze avond de mindere waren, nadat M. Geurts de 4-3 met nog een minuut te spelen achter de doelman werkte. Overigens was diezelfde M. Geurts aardig op schot. De gehele Sportcafé-productie kwam op zijn naam, waarmee hij op deze avond ook met recht behoorde tot de scherpschutters.