Klassieker in de A-klasse eindigt onbeslist

  25 maart 2022
Klassieker in de A-klasse eindigt onbeslist


BD United consolideert haar knappe 3e plek

Koploper in de A-klasse, Aben & Slag Advocaten, verspeelde dure punten in de klassieker tegen 1.FC Geerts. Geerts, gesteund door de recente zeges, raakte niet in paniek, zodra Aben & Slag via T. van den Heuvel de voorsprong pakte. Geroutineerd maakte het de achterstand ongedaan via T. Kluytmans. Dezes tand zou tot het eindsignaal op het scorebord blijven staan. Het gat tussen de rivaliserende teams blijft daarmee één schamel puntje, waarbij gezegd moet worden dat Aben & Slag nog een duel tegoed heeft.

Lachende derde werd Café Thuis 1. De titelverdediger gelukte het om Sportcafé Den Ekker over de knie te leggen. Na een kalme openingsfase liep Café Thuis 1 in tien minuten uit naar een comfortabele 4-0 voorsprong. Den Ekker kon vervolgens wel wat terugdoen, maar onvoldoende om nog een resultaat te halen. Wederom moest er een nederlaag geslikt worden. Voor Thuis waren de 3 punten zeer welkom. Uitslag: 6-3.

Sevenmiles.nl/Café-Zaal van de Burgt nam een klein beetje afstand van de onderste plekken. In een rechtstreeks duel met een andere klederploeg, Danny Megens Keurslagerij, leek er tot zes minuten voor het eind geen vuiltje aan de lucht. Er stond op dat moment een 4-0 voorsprong op het scorebord. Punten in de tas, zo leek het. Het slotoffensief van de Keurslagerij leek Sevenmiles toch nog aan het wankelen te brengen met twee treffers van T. van Mechelen kort na elkaar. De defensie herstelde zich echter razendsnel, waarna een welkome 4-2 zege begroet mocht worden in het kamp van Sevenmiles.nl.

BrabantTent gaf haar tot dusver knappe seizoen een uitstekend vervolg. Men weet het net veelvuldig te vinden en deze avond was het niet anders. Café Thuis 2 had zich in de loopgraven verschanst, maar moest alsnog zeven maal slikken. Een eretreffer zat er voor het nog puntloze Thuis niet in. S. van Dinther had zijn vizier namens BrabantTent andermaal op scherp staan. Met drie treffers deed hij een flinke duit in het zakje.

DK Garagebedrijf zal dit seizoen ook snel willen vergeten. M. van Bommel maakte de snelle openingstreffer van J. Smulders snel ongedaan, maar diezelfde J. Smulders had nog twee treffers meer in petto. Tezamen met zijn teamgenoten liet hij DK van het kastje naar de muur lopen. De 6-2 winst was dan ook het logische gevolg.