Klein Beker WAC Beek en Donk prooi voor 1.FC Geerts

  12 mei 2023
<strong>Klein Beker WAC Beek en Donk prooi voor 1.FC Geerts</strong>

In de finalestrijd om de Kleine Beker is 1.FC Geerts als winnaar uit de bus gekomen. De A-klasser wist al haar finaleduels te winnen en zegevierde dan ook dik en dik verdiend.

1.FC Geerts wist als competitiegenoot Sevenmiles.nl/Café-Zaal van de Burgt en B-klassers BD United en Danny Megens Keurslagerij dat strijden om de Kleine Beker na de eerste voorrondes het hoogst haalbare was. Nadat deze vier teams tijdens de tussenronde als nummers 1 en 2 uit de poules naar voren kwamen, werd afgelopen donderdag onderling besloten wie zich winnaar van deze ‘kleine’ prijs mocht noemen. BD United begon sterk door Sevenmiles.nl/Café-Zaal van de Burgt direct op een verrassende 3-2 nederlaag te trakteren. Het winnende doelpunt kwam met nog maar 12 tellen te spelen van de voet van spits J. Verhoeven die overigens de beide andere treffers ook op zijn naam schreef. 1.FC Geerts mocht daarna aantreden en deed wat het moest doen door met 2-1 te winnen, ware het niet dat Danny Megens Keurslagerij het nog spannend wist te maken. De Keurslagerij moest direct erna weer aantreden tegen het inmiddels uitgeruste Sevenmiles. Ondanks een gelijke stand met nog 4 minuten te spelen (1-1) wist Sevenmiles aan het langste eind te trekken door nog tweemaal de trekker over te halen. R. Verheijen was de beul van de Keurslagerij, waardoor hun bekerdroom aan diggelen lag. Sevenmiles kon direct daarna goede zaken doen door haar laatste duel winnend af te sluiten. Tegenstander 1.FC Geerts stond dat niet toe en wist tot tweemaal toe een opgelopen achterstand goed te maken. Doelpuntrijk was het duel te noemen, die eindigde in een 6-3 zege voor de latere bekerwinnaar. Direct erna mochten de geelzwarten hun triomf bezegelen. BD United rook de kans om daar een stokje voor te steken, maar kort voor het einde van het duel bezegelden de gebroeders Kluijtmans het lot van de dappere B-klasser. Het werd 3-0. Overigens bekroonde T. Kluijtmans een sterke finaleavond met 5 doelpunten waarmee hij de topscorer van de avond werd. Twee meer dan J. Verhoeven en B.Kluijtmans die beiden met 4 goals ook een productief avondje kenden.
BD United kon de kater van de verliespartij direct erna wegspelen door de Keurslagerij over de knie te leggen. Om de ereplaatsen weliswaar, want Geerts had inmiddels het volle pond gepakt uit drie duels en dus de Kleine Beker bemachtigd. Het gelukte BD United om de Keurslagerij een derde nederlaag toe te brengen. De 4-1 overwinning leidde tot de 2e plek. Sevenmiles vond zich terug op plek 3 en de Keurslagerij besloot deze finaleronde als 4e en laatste.

Op donderdag 25 mei vindt de strijd om de Grote Beker plaats. Aansluitend zal dan het seizoen afgesloten worden in de kantine van Sportcafé den Ekker waar naast de gebruikelijke bedankjes en mooie woorden ook de winnaars van dit seizoen in het zonnetje worden gezet.