Knappe overwinning voor Sportcafé D’n Ekker

  01 oktober 2022
Knappe overwinning voor Sportcafé D’n Ekker

Sportcafé D’n Ekker heeft na het knappe gelijke spel tegen Aben & Slag wederom van zich laten horen door 1.FC Geerts te verslaan. De nipte 3-2 zege was te danken aan twee treffers van T. Bouw en het winnende doelpunt van de voet van M. Geurts. De gebroeders Kluytmans waren verantwoordelijk voor de geelzwarte productie.

Hurkmans Plaatwerk leidt de dans in de A-klasse nadat het de zege in de schoot kreeg geworpen. Reglementair werd van Café Thuis gewonnen (5-0).

De B-klasse kent inmiddels drie koplopers. Naast Van Asten hypotheken en verzekeringen wisten Rijwielhandel van den Berg en Biezen Tuincentrum zich naast eerdergenoemde te nestelen aan kop met de volle buit uit twee duels. Overtuigend mag wel gezegd worden. De Rijwielhandel freewheelde voorbij DK Garagebedrijf die het maar niet echt op de rit lijken te krijgen. Het werd 8-0 waarbij andermaal R. Brouwers het net gemakkelijk wist te vinden (5x). Biezen Tuincentrum versloeg Danny Megens Keurslagerij met 7-2. Een 2-1 achterstand voor de debutanten bracht ze niet van hun stuk. Het team bewees over veel scorend vermogen te beschikken.
FC van de Burgt kwam alweer voor de derde maal in actie in dit nog prille seizoen. Tegen FC Avondrood, die eveneens voor de derde maal aftrapte, werden de punten gedeeld. Avondrood kwam met nog een kwartier op de klokken op een 3-1 voorsprong (de eerste Avondrooddoelpunten van dit seizoen), maar FC van de Burgt toonde karakter. Via de voet van M. van Vijfeijken (zijn tweede van dit duel) werd vlak voor het einde de gelijkmaker geproduceerd.

Met een boeiend scoreverloop tussen Avondrood en FC van de Burgt tot besluit werd de 3e speelronde gezellig afgesloten in het Sportcafé van d’n Ekker alwaar de sfeer bij de thuisploeg buitengewoon prima was.