Meulensteen/ van Lieshout baart opzien met knappe zege

  23 oktober 2021
Meulensteen/ van Lieshout baart opzien met knappe zege

Topper in de A-klasse nipt een prooi voor Café Thuis 1

Tijdens de 5e speelavond van het WAC Beek en Donk heeft Meulensteen/ van Lieshout voor een grote verrassing gezorgd door haar eerste seizoenzege te boeken ten koste van FC van de Burgt. Meulensteen is al een aantal seizoenen te vinden aan de staart van de B-klasse en de zeges van die jaren zijn op één hand te tellen. Zo vroeg in het seizoen de drie punten binnenhalen is dan ook zeer welkom. Vader en zoon van der Putten deden FC van de Burgt de das om. Daarmee is Meulensteen uit het rood en kan het vanaf nu gaan plussen. FC van de Burgt kent nog geen succesvolle start van het seizoen en wacht nog op de eerste zege.

Een zege was er ook voor Rijwielhandel van den Berg. Met de derde driepunter nestelt het zich mede aan kop van de B-klasse. FC Avondrood was niet opgewassen tegen de stootkracht van de rijwielhandel. R. Happé had het ouderwets op zijn heupen en was met 5 treffers flink verantwoordelijk voor de ruime uitslag: 10-3.

DK Garagebedrijf trof in BD United een gelijkwaardige tegenstander. Nadat de opening van DK had geleid tot een 2-0 voorsprong, knokte BD United zich terug in de wedstrijd. Op 3 minuten voor het eind kwam het zelfs op voorsprong, welke DK snel weg wist te poetsen. Toen BD United andermaal de voorsprong nam, was dit tevens de winnende goal. Zo won het alweer voor de tweede maal: 5-4.

De topper die in de A-klasse geprogrammeerd stond tussen Café Thuis 1 en Sportcafé den Ekker leek na twee treffers van R. van Zoggel een gemakkelijke prooi te worden voor Café Thuis 1. R. Ros en H. van Eert breiden vanaf de tussenstand van 2-1 de voorsprong nogmaals uit en er leek geen vuiltje aan de lucht. M. Geurts wist de tussenstand voor de tweede maal te verkleinen, waarna R. van Gend de aansluiting namens het Sportcafé wist binnen te werken. Een spannende slotfase leverde geen doelpunten meer op. Café Thuis 1 wist dus dure punten over te houden aan dit treffen tussen de titelkandidaten.

1.FC Geerts kent een verrassend goede seizoenstart en hoopte dit tegen Danny Megens Keurslagerij voort te zetten. Laatstgenoemde kent tot nu toe een teleurstellend begin van deze competitie. Twee nederlagen is nog niet om over naar huis te schrijven. Daar kwam deze avond verandering in. Een knap punt werd behaald tegen de Gelb-schwarzen. T. Kluytmans zetten de garagemannen nog wel tweemaal op voorsprong, maar F. Haverkort en H. Biemans toonden karakter en zorgden zo voor het eerste punt van dit seizoen.