Rijwielhandel van den Berg haakt aan

  23 april 2022
Rijwielhandel van den Berg haakt aan


Aben & Slag op pole position voor kampioenschap

Fijne punten voor Rijwielhandel van den Berg afgelopen donderdagavond tijdens een avondje WAC Beek en Donk. De 7-2 overwinning op nummer 3 BD United zorgt voor aansluiting bij B-klasse-koploper BrabantTent. En die was hard nodig na de nederlaag tegen datzelfde BrabantTent. BD United begon voortvarend en nam de leiding via J. Verhoeven. Een achterstand deerde het debuutteam niet, maar nadat R. Brouwers namens de Rijwielhandel besloot met scherp te schieten demarreerde ze weg. De spanning om de titel is daarmee helemaal terug.

De spanning om de titel in de A-klasse is zo goed als verdwenen. Café Thuis 1 en 1.FC Geerts besloten hun onderling treffen op een gelijkspel (1-1) en koploper Aben & Slag maakte daar dankbaar gebruik van door de rode lantaarndrager Danny Megens Keurslagerij op een 4-0 nederlaag te trakteren. Nadat ook Hurkmans Plaatwerk zich had verslikt in Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt, brak er al een klein feestje uit bij Aben & Slag. Door deze uitslagen heeft het advocatenteam voldoende aan één overwinning in de komende twee duels om de kampioenschapstrofee omhoog te houden.

Zure druiven dus voor Hurkmans, die zich iets anders hadden voorgesteld tegen Sevenmiles. De combinatie met van de Burgt werpt de laatste weken vruchten af en inmiddels is er een voorzichtige aansluiting met de top 4 bewerkstelligd.

De puntendeling tussen Geerts en Café Thuis 1 leverde voor beide teams bar weinig op. Een overwinning was noodzakelijk om nog kans te maken op de titel. Geerts is nu kansloos om als eerste te eindigen, Thuis 1 moet alles winnen en hopen op een klein wonder wil het de titelrace in haar voordeel beslechten.

In de B-klasse waren nog twee interessante duels te bewonderen. FC Avondrood en DK Garagebedrijf maakten er een uiterst vermakelijk duel van. B. van der Kruissen had het ouderwets op zijn krachtige heupen en wist FC Avondrood met drie treffers aan een 5-3 overwinning te helpen. Voor het arme DK Garagebedrijf was deze avond extra zuur, doordat Café Thuis 2 de laatste plaats aan hen overdroeg. Zij namen namelijk een punt mee naar huis door FC van de Burgt knap op 3-3 te houden. Alhoewel een winstpartij er wel degelijk inzat, nadat het tweemaal de voorsprong had genomen. Twee puntgave voorzetten van C. Verhoeven lagen daaraan ten grondslag.

Komende weken de beslissingen in beide klasses.