Sevenmiles haalt uit in WAC-bekertoernooi

  06 november 2021
Sevenmiles haalt uit in WAC-bekertoernooi


1.FC Geerts haakt Café Thuis pootje

De 2e speelronde om de WAC Beker kende een aantal (bijna-) verrassingen. De grootste surprise was wel de riante zege van Sevenmiles.nl/Café-Zaal van de Burgt te noemen. Niet de minste werd met 8-3 aan de kant gezet, namelijk Sportcafé den Ekker. Een fijne start van het bekertoernooi voor Sevenmiles, die in de competitie nog niet echt potten kon breken. Het Sportcafé is nog steeds op zoek naar de vorm van weleer.

Go-People startte haar bekeravontuur eveneens met drie punten. FC Avondrood uit de B-klasse werd aan de kant gezet met 2-1. Gemakkelijk ging het niet voor het hoger aangeslagen Go-People. De 2-0 voorsprong werd vlak voor het eind verkleind, waardoor een spannende slotfase begon. Avondrood was niet bij machte om er nog een punt uit te slepen.

Stand poule 4:
1 Sevenmiles.nl/ van de Burgt 1-3  (8-3)
2 Go-People 1-3 (2-1)
3 FC Avondrood 1-0 (1-2)
4 Sportcafé den Ekker 1-0 (3-8)

Poule 1 was alweer toe aan de 2e speelronde. De beide koplopers maakten geen fout en behielden zo hun koppositie, waarmee ook direct kwalificatie werd bewerkstelligd voor de poulefase om de Grote Beker. Aben & Slag Advocaten is het eerste team die dit voor elkaar kreeg. FC van de Burgt werd relatief eenvoudig met 6-1 aan de kant gezet. T. van Berlo was met drie treffers het meest productief.

DK Garagebedrijf is het andere team wat zich mag gaan meten met de grote jongens. In een boeiend potje werd Meulensteen/ van Lieshout uiteindelijk met 4-3 verslagen. Meulensteen kwam tot driemaal toe op voorsprong, maar DK trok dit steeds weer recht, waarna P. Scheepers in de slotfase de winst voor DK binnenschoot.

Voor Meulensteen en FC van de Burgt rest de strijd om de Kleine Beker, nadat alle vier de teams nog eenmaal in actie zijn gekomen in deze poule.

Stand:
1 Aben & Slag 2-6 (12-4)
2 DK Garagebedrijf 2-6 (11-7)
3 Meulensteen/ van Lieshout 2-0 (6-10)
4 FC van de Burgt 2-0 (5-13)

Eveneens de tweede speelronde in poule 2. BrabantTent en BD United waren elkaars opponenten in het eerste duel in deze poule. Beide teams nog puntloos, maar daar zou dit duel hoe dan ook verandering in brengen. Een enerverend potje, waarbij BD United tweemaal de voorsprong nam en BrabantTent even zoveel keer. De Rothosen deden dit net wat uitgekiender en wisten via de voet van S. van Dinther de zege binnen te hengelen. Uitslag: 4-3, waarbij vermeld mag worden dat J. Verhoeven de hele productie van BD United op zijn naam wist te zetten.

1.FC Geerts tegen Café Thuis 1 was het andere duel in deze poule. Café Thuis 1, nog ongeslagen in beide competities dit seizoen, kwam goed uit de startblokken via R. van Zoggel. Even zo snel was het weer gelijk door T. Kluytmans. W. de Groot zette 1.FC Geerts daarna tweemaal op voorsprong, De eerste voorsprong kon Café Thuis 1 nog teniet doen, de tweede niet meer. 1.FC Geerts riep de ongeslagen reeks van Café Thuis 1 een halt toe middels deze 4-3 overwinning.

Stand:
1 1.FC Geerts 2-6 (6-4)
2 Café Thuis 1 2-3 (8-6)
3 BrabantTent 1-3 (6-8)
4 BD United 2-0 (4-6)

Het bekertoernooi wordt vervolgd op donderdagavond 25 november.