Sportcafé den Ekker plaatst zich voor finaleronde Grote Beker

  25 maart 2023
Sportcafé den Ekker plaatst zich voor finaleronde Grote Beker

Het is Sportcafé den Ekker gelukt zich ongeslagen te plaatsen voor de finaleronde om de Grote Beker. In een spannend schouwspel werd de sterke B-klasser Rijwielhandel van de Berg met 3-2 terzijde geschoven. T. Briels was met twee doelpunten belangrijk. Zonder te spelen wist Aben & Slag Advocaten zich door deze uitslag ook geplaatst voor de finaleronde.

In de andere poule wist Café Thuis zich te plaatsen voor diezelfde finaleronde. Het won met 4-2 tegen de runner-up in de B-klasse Van Asten Hypotheken & Verzekeringen. Daarmee kwam het in punten gelijk met de opponent van deze avond, maar is het doelsaldo én het onderlinge resultaat in het voordeel van Café Thuis, waarmee ze zeker zijn van een finaleplaats. Van Asten moet nog afwachten wat Biezen Tuincentrum gaat doen in de laatste bekerspeelronde. Het onderlinge resultaat is in ieder geval wel in het voordeel van Van Asten.

1.FC Geerts plaatste zich voor de finaleronde om de Kleine Beker. Een kleine zege op Danny Megens Keurslagerij (2-1) was voldoende om met het volle pond uit twee duels als één van de favorieten op de eindzege zich te plaatsen. In de andere poule bevindt Sevenmiles.nl/Café-Zaal van de Burgt zich op pole position om zich te plaatsen. Met zes winstpunten uit twee duels moet het raar lopen wil het zich alsnog als kind van de rekening terug gaan vinden. FC Avondrood delfde het onderspit tegen de A-klasse met 5-1. DK Garagebedrijf had goede zaken kunnen doen, maar verslikte zich in BD United. De middenmotors uit de B-klasse maakten het spannend. BD United won met 3-2 en behoudt zo nog zicht om de finaleronde te bereiken.

Op 13 april vindt de laatste bekerspeelronde plaats. Dan zullen de kaarten geschud worden en weten we wie we terugvinden in de finalerondes om de beide bekers.