Succesvolle A-klasse-entree voor BrabantTent

  24 september 2022
Succesvolle A-klasse-entree voor BrabantTent

BrabantTent, de B-klasse-kampioen van verleden seizoen, kende een prima start in de A-klasse van het WAC Beek en Donk. De roodhemden hadden verrassend weinig moeite met het gelouterde Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt. Het duel ontsproot al snel, nadat de debutanten de score hadden geopend. Sevenmiles bleek bij de les en counterde de achterstand, maar nadat de voorsprong namens BrabantTent in ere was hersteld liep de B-klasse kampioen in de laatste minuten weg bij Sevenmiles. Een 6-1 zege mag bestempeld worden als een prima start in de hoogste afdeling.

De huidig kampioen in de A-klasse wist Sportcafé den Ekker niet klein te krijgen in voor beide het eerste duel van dit seizoen. De zege leek binnen toen P. Raijmakers in de laatste minuut de 3-2 binnenschoot, maar vrijwel direct erna, met nauwelijks nog tijd op het bord wist T. Bouw nog een punt te redden en moesten beide teams dus genoegen nemen met een gelijkspel.

Van Asten hypotheken en verzekeringen toonde aan dat het formidabele debuut vorige week geen toeval bleek te zijn. In haar tweede duel moest FC van de Burgt buigen voor de dadendrang van van Asten. In dit duel was een grote rol weggelegd voor W. Thijssen die even zijn visitekaartje afgaf met 3 doelpunten in de 4-1 gewonnen wedstrijd. FC van de Burgt was nog wel zo knap begonnen aan het seizoen met een prima zege op BD United, maar kon nu geen potten breken.

BD United herstelde zich van haar valse start. FC Avondrood was een fijne prooi om zich in vast te bijten en dat deed BD United dan ook. J. Verhoeven, de runner-up op de B-klasse-topscorerslijst vorig seizoen, liet zien het nog niet verleerd te zijn. Viermaal was hij trefzeker in de met 5-0 gewonnen wedstrijd. Daarmee spoelde BD United de kater weg en is het nu aan Avondrood om in haar tweede duel revanche te nemen.

Tot slot was het de topfavoriet in de B-klasse, Rijwielhandel van den Berg, die geen spaan heel hield van Danny Megens Keurslagerij. Laatstgenoemde, de degradant uit de A-klasse, wist niet wat het haar overkwam en kon alleen de eer redden via de voet van B. Pellegrino. De Rijwielhandel spurtte aan de hand van R. Brouwers (vier treffers) snel weg en kon niet meer worden bijgehaald door de Keurslagerij. Een geslaagde start van het seizoen voor de favoriet, een pijnlijke terugkeer voor Danny Megens.

Veel doelpunten vielen er wederom te bewonderen bij het WAC Beek en Donk waar de verscheidene nieuwkomers toonden fris en fruitig aan het seizoen te zijn begonnen.