Verrassende opsteker Sportcafé den Ekker

  30 april 2022
Verrassende opsteker Sportcafé den Ekker


BD United licht FC Avondrood pootje

Dat Sportcafé den Ekker een moeizaam jaar kent, dat is inmiddels wel duidelijk. Des te verrassender mag de zege genoemd worden welke ze wisten te boeken op koploper Aben & Slag Advocaten. Laatstgenoemde had zich met een zege kampioen mogen noemen, maar liet dit ruim na. Pas nadat de honger van het Sportcafé was gestild bij 4-0. Verder dan 4-2 kwam het niet, waarna G. van Empel met zijn tweede treffer het duel definitief in het slot gooide: 5-2.

Bij een nederlaag van Café Thuis 1 mocht Aben & Slag zich alsnog als kampioen laten huldigen. Zover kwam het uiteindelijk niet, alhoewel Thuis 1 een lastig karwei moest klaren. Danny Megens Keurslagerij, bivakkerend onderaan de B-klasse, wist het de potentiële runner-up uitermate lastig te maken. B. Pellegrino was een heuse luis in de pels en wist met twee treffers een flinke stempel op het duel te drukken. Dat C. van den Boogaard de zege voor Thuis 1 alsnog binnen wist te schieten zorgde ervoor dat de spanning in de titelstrijd nog even blijft in de A-klasse van het WAC.

1.FC Geerts trapte voor het laatste dit seizoen een competitieduel af. De huidige nummer 2 liet de zege in de slotsecondes glippen door een 2e doelpunt van R. Verheijen. De 3-1 voorsprong kwam via de technische voeten van T. Kluytmans en P. van der Bruggen (2x). Onvoldoende dus om het seizoen af te sluiten met een zege. Wat het uiteindelijk betekent in de rangschikking, is nog even geduld hebben voor de zwart-gelen. Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt eindigt het seizoen met een goede run en mag nog eenmaal de kicksen onderbinden in competitieverband.

De kampioen in de B-klasse is nog immer onbekend. De beide kemphanen wonnen deze avond hun duel en het lijkt erop dat het pleit wordt beslecht in de slotronde. BrabantTent won in een van haar kant slecht duel met 4-0 van FC van de Burgt. R. Dankers was met twee treffers belangrijk voor de kampioenskandidaat. Rijwielhandel van de Berg had weinig te duchten van DK Garagebedrijf. DK besloot haar rampseizoen met een 6-1 nederlaag. R. Brouwers had namens de Rijwielhandel van den Berg zijn vizier wederom aardig op scherp staan met twee treffers tot gevolg.

Nummer 3 BD United zette het duel tegen FC Avondrood om in een 3-1 overwinning. Nadat A. Kruithoff Avondrood van de 0 had afgeholpen, was het J. Verhoeven die BD United langszij bracht. Diezelfde J. Verhoeven was in de slotfase nogmaals belangrijk, nadat teamcollega M. Munasar Avondrood op achterstand had weten te zetten. De 3-1 was dan ook de beslissing.