WAC Beek en Donk trapt nieuw zaalvoetbalseizoen af

  11 september 2020
WAC Beek en Donk trapt nieuw zaalvoetbalseizoen af


Eindelijk weer doelpunten te zien in Sporthal d’n Ekker

Een half jaar nadat B. Werdens namens Aben & Slag Advocaten de zegetreffer tegen de touwen joeg in de Klassieker tegen 1.FC Geerts, traden Rijwielhandel van den Berg en Meulensteen/ van Lieshout aan om het hagelnieuwe WAC-seizoen in gang te schieten. De B-klassers hadden er zin in en het waren de rappe stappers van R. Happé die zes minuten na het beginsignaal het speeltuig over de doellijn wist te plaatsen. Het was het begin van een doelpuntrijk en eenzijdig duel. Meulensteen had geen schijn van kans en de Rijwielhandel bombardeerde zich direct tot de grote titelfavoriet. Versterking R. Brouwers wist maar liefst vijfmaal te scoren bij zijn debuut voor de Beek en Donkse fietsgigant. Na 11 treffers voor en 0 tegen was het eerste WAC-duel in het nieuwe seizoen ene prooi voor de Rijwielhandel.

Alom opgetogenheid ook in het treffen tussen FC Avondrood en FC van de Burgt. Het balletje werd prima warm geschoten en na een evenwichtige openingsfase brak J. Verhoeven de ban voor FC Avondrood. Enigszins verrassend tegen het hoger aangeslagen FC van de Burgt. Halverwege schoot diezelfde J. Verhoeven ook de 2-0 binnen en een eerste verrassing leek in de maak. Geslepen en ervaren als FC van de Burgt is liet het dat zichzelf niet overkomen. Tien minuten later waren de rollen omgedraaid en waren de cafégangers op weg naar de zege. Het hield echter geen rekening met J. Verhoeven die in het slot de gelijkmaker en dus zijn derde treffer produceerde, waardoor deze B-klassers elkaar in een leuk duel in evenwicht hielden.

Sportcafé d’n Ekker, de sensatie van de afgelopen twee seizoen en koploper in de A-klasse toen het vorige seizoen plots moest worden stilgelegd, is haar campagne om nu wel de titel te bemachtigen glorieus begonnen. Danny Megens Keurslagerij, gepromoveerd vanwege het wegvallen van het team van Lindeboom, zag lijdzaam toe hoe dit energieke team geen gras over haar ambities liet groeien. Het scorende vermogen van het hele team is andermaal een groot wapen getuige de vele doelpuntenmakers op het wedstrijdformulier. T. Briels stak er wonderwel met kop en brede schouders met vier treffers licht bovenuit. Einduitslag: 10-2.

Recordkampioen van het laatste decennia, Café-Zaal de Tapperij mag het zich nog altijd de houder van het A-klasse-kampioenschap noemen. Het had met Sevenmiles.nl/Café-Zaal van de Burgt een taaie opponent te pakken in de eerste speelronde. R. Hellings bewees dit na zo’n tien minuten gespeeld te hebben. N. Peeters trok de stand rap gelijk, waarna R. Verheijen wederom Sevenmiles.nl op voorsprong schoot. Ook ditmaal was het slechts van korte duur aangezien N. Peeters goud waard bleek te zijn voor de Tapperij deze avond. Hij bezorgde hen een punt, waarmee beide teams misschien toch op meer hadden geopend bij hun seizoen ouverture.

 Hoop op een zege was er ook zeer zeker in het duel tussen Aben & Slag Advocaten en Go-People BV. Beide teams maken er veelvuldig een spannend potje van en dat was het nu ook weer. Gedreven en gefocust op die kleine foutjes werd er geaasd op dat ene moment waarop de tegenstander ietsje meer stond te slapen. Dat was aan T. van Oorsouw wel besteed. Hij zette Aben & Slag op een 1-0 voorsprong. F. Rutten breidde deze halverwege uit, maar met nog 5 minuten te spelen bracht S. Lahaye de spanning terug door de aansluitingstreffer te produceren. F. Raymakers maakte vlak voor het einde aan alle spanning een eind. De 3-1 zege voor Aben & Slag zorgde voor zure gezichten bij Go-People, waar het zelf zich gelukkig prees met deze zege op een directe concurrent om de bovenste plaatsen.

Vijf duels op speelavond 1, het WAC is dankbaar dat we in goede gezondheid onze geliefde zaalvoetbalsport saamhorig maar veilig hebben mogen beoefenen. Laten we vurig hopen en wensen dat we dat het hele seizoen mogen beleven. Pas goed op elkaar en laten we er een prachtige editie van maken met z’n allen.