WAC-Bekertoernooi afgetrapt

  15 oktober 2021
WAC-Bekertoernooi afgetrapt

De strijd om de WAC-beker is begonnen. In 4 poules van 4 ploegen wordt in de komende periode uitgemaakt wie er zal gaan strijden om de Grote en wie om de Kleine beker.

In poule 1 werd het spits afgebeten door FC van de Burgt en DK Garagebedrijf. Beide B-klassers hadden het aardig op hun heupen. DK gaf met name in het eerste deel van dit duel gas, waarmee een 0-3 tussenstand op het bord werd gezet. FC van de Burgt en bij 4-5 werd het even spannend, maar DK zette vervolgens nog even aan om het karwei af te maken: 4-7.

Aben & Slag Advocaten had in diezelfde poule op papier een gemakkelijke tegenstander. De nummer laatst uit de B-klasse, Meulensteen/ van Lieshout, was de opponent. Niets bleek minder waar. Meulensteen weerde zich dapper. Het verloor weliswaar, maar met opgeheven hoofd: 6-3.

Stand:
1 DK Garagebedrijf 1-3 (7-4)
2 Aben & Slag 1-3 (6-3)
3 FC van de Burgt 1-0 (4-7)
4 Meulensteen/ van Lieshout 1-0 (3-6)

Poule 2 kende in de strijd tussen Café Thuis 1 en BrabantTent een clash tussen de koplopers uit de A- en de B-klasse. Lang wisten de beide ploegen elkaar in evenwicht te houden, totdat Thuis de ban brak. Vervolgens volgden de doelpunten elkaar snel op. Het duel der koplopers werd een prooi voor Café Thuis 1: 5-2.

Het tweede duel was eveneens een wedstrijd waarin de ploegen aan elkaar gewaagd bleken, zo laat de uitslag zien. 1.FC Geerts uit de A-klasse won weliswaar nipt met 2-1 van BD United uit de B-klasse, maar moest er toch flink haar best voor doen. Een vroeg opgelopen achterstand werd door H.Kuypers persoonlijk teniet gedaan.

Stand:
1 Café Thuis 1 1-3 (5-2)
2 1.FC Geerts 1-3 (2-1)
3 BD United 1-0 (1-2)
4 BrabantTent 1-0 (2-5)

Rijwielhandel van de Berg uit de B-klasse wist in poule 3 van dit toernooi te verrassen door Hurkmans Plaatwerk te trakteren op een nederlaag. Een domper voor de A-klasser in vorm. Deze avond wisten ze pas bij een 6-0 achterstand iets terug te doen. De heren gehuld in het trikot van de fietsenmaker demarreerden vanaf het begin en waren niet meer bij te halen.

Datzelfde gold ook voor Danny Megens Keurslagerij. Zij konden wel een opsteker gebruiken na de matige seizoenstart. In Café Thuis 2 kenden ze daarin een fijne tegenstander. Zonder echt met het mes tussen de tanden te hoeven spelen won de Keurslagerij met 6-1 van Thuis. Zij gaven deze avond dus niet echt thuis.

Stand:
1 Danny Megens Keurslagerij 1-3 (6-1)
1 Rijwielhandel van den Berg 1-3 (6-1)
3 Café Thuis 2 1-0 (1-6)
3 Hurkmans Plaatwerk 1-0 (1-6)

Het bekertoernooi wordt vervolgd op donderdagavond 4 november.