WAC rondt competitie af, pijlen gericht op bekerbeslissingen

  05 mei 2023
WAC rondt competitie af, pijlen gericht op bekerbeslissingen

De slotavond binnen de A-en B-klasse van het WAX Beek en Donk werd om des keizers baard afgewerkt. Alle beslissingen waren in de weken voorafgaand al gevallen, deze avond ging om de eer en de gezelligheid. DK Garagebedrijf en BD United trapten de avond af. Laatstgenoemde kende weinig moeite met DK. BD United won in het doelpuntrijkste duel van de avond met 8-3. J.Verhoeven nam de hoofdrol op zich en trof maar liefst viermaal doel. In diezelfde klasse wisten FC van de Burgt en Danny Megen Keurslagerij beide eenmaal het doel te vinden. Zo kwam er met een gelijkspel een eind aan een kleurloos seizoen voor beide teams.

Aben & Slag Advocaten, kampioen in de A-klasse, kende verrassend veel moeite met Hurkmans Plaatwerk. De degradant wist het ze enorm lastig te maken. Na al het feestgedruis wist Aben & Slag toch de zege over de streep te trekken door een laat doelpunt van R. van Rooij. De kampioen won met 5-4.

Achter Aben & Slag eindigde Sportcafé den Ekker op een eervolle tweede plek. Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt leek al met haar hoofd met de bekerfinales, want het kon geen potten breken tegen de ‘thuisploeg’. Met 8-0 won het Sportcafé, waarmee een prima seizoen bekroond werd met alweer een riante zege.

De derde plek in de eindrangschikking ging naar Café Thuis. Verlost van alle degradatiestress speelde BrabantTent lange tijd netjes mee om uiteindelijk toch het hoofd te buigen. Onder andere drie treffers van uitblinker P.Cleutjens gaven de zege aan Café Thuis: 5-3.

Het WAC Beek en Donk kijkt terug op een fijn en over het algemeen sportief seizoen terug met twee terechte kampioenen: Aben & Slag Advocaten en Biezen Tuincentrum. Verheugd kan vooruitgekeken worden naar het nieuwe seizoen, waarin nieuwe teams hoogstwaarschijnlijk hun opwachting gaan maken.

Maar eerst nog de beide bekerfinalerondes. Op 11 mei is de Kleien Beker aan de beurt, twee weken later de Grote Beker om nadien het seizoen te vieren met de slotavond.