Wonderbaarlijke comeback redt punt voor Rijwielhandel van den Berg

  08 oktober 2022
Wonderbaarlijke comeback redt punt voor Rijwielhandel van den Berg

Een zeer opmerkelijke doch wonderbaarlijke comeback mag de 4-4 tussen Biezen Tuincentrum en Rijwielhandel van den Berg wel genoemd worden. Kan in het bakkie, dacht men bij Biezen Tuincentrum toen S. Biemans de 4-0 tegen de touwen joeg met nog 8 minuten te spelen. Daar dacht de Rijwielhandel toch anders over en in een tijdsbestek van welgeteld 6 minuten was de achterstand als sneeuw voor de zon verdwenen. Een curieus verloop wat als gevolg had dat beide teams met een punt het speelveld verlieten.

Drie punten waren er eindelijk weer eens voor DK Garagebedrijf. Met de eerste treffers van het seizoen namen ze snel afstand van Danny Megens Keurslagerij. De voormalige A-klasser bakt er in een divisie lager tot dusver nog weinig van. J. van de Berg en P. Scheepers waren aan DK-zijde goed voor drie treffers. De 7-2 zege was een fijne opsteker voor de garageboys, daar waar de Keurslagerij tot dusver alleen maar lijdzaam toezag hoe de tegenstand veel te sterk bleek te zijn.

Pijn lijden was ook BD United toebedeeld op deze 4e speelavond. Een zeldzaamheid voor dit team, aangezien meespelen om de bovenste plekken iets is wat ze in het verleden al toonden. Datzelfde laat nu debutant Van Asten Hypotheken & Verzekeringen zien. Na twee eerdere riante zeges werd BD United met maar liefst 8-2 aan de kant gezet. E. van Dijk was goed op schot met drie treffers. Met het volle pond uit drie duels is Van Asten nu alleen koploper in B-klasse. BD United slikte haar eerste nederlaag en staat vooralsnog teleurstellend op plek 5.

In de A-klasse stond het superduel op het programma. De huidig kampioen van de A-klasse, Aben & Slag Advocaten, nam het op tegen de titelhouder van de B-klasse, BrabantTent. Het gepromoveerde BrabantTent startte frank en vrij en nam brutaalweg een 2-0 voorsprong. G. Simons was met twee treffers kort na elkaar de gevierde man. Aben & Slag raakte niet van slag en hervond al snel de aansluiting. Ook de gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. De winnende viel pas in de laatste tien minuten. Het was P. Raijmakers die het voor Aben & Slag deed en de 3-2 zege binnenschoot. Een dapper BrabantTent wist daardoor dat het nu haar meerdere moest erkennen in Aben & Slag.

Café Thuis en SEvenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt maakten er eveneens een spannend potje zaalvoetbal van. Thuis was in het gehele duel scorend de bovenliggende partij (met onder andere drie treffers van R. van Zoggel), maar moest vlak voor tijd toch nog even de bus parkeren toen M. Khalil met zijn tweede van de avond de stand terug wist te brengen tot 5-4. Uiteindelijk bleek het voldoende voor de drie punten en kon Thuis opgelucht ademhalen.

Een WAC-avond met veel doelpunten, spanning en een sensationele comeback van den Rijwielhandel van den Berg.