Zeer ruime zeges op 16e speelavond WAC Beek en Donk

  19 maart 2023
Zeer ruime zeges op 16e speelavond WAC Beek en Donk

Productiviteit ten top tijdens op donderdag avond 16 maart. De 16e speelavond van het WAC Beek en Donk stond op het programma en menig zaalvoetbalvijftal had juist deze avond gekozen om even lekker aan het doelsaldo te werken. Aan de andere kant van de medaille had je natuurlijk ook de verliezende doelmannen die lelijk op hun neus keken door de vele tegentreffers die ze moesten incasseren.

Allereerst was het de beurt aan BD United om eens lekker aan het doelsaldo te werken. Aan de hand van de M. Munasar, die driemaal het net wist te vinden, gelukte het de nummer 4 van de B-klasse om Danny Megens Keurslagerij op een 7-3 nederlaag te trakteren. Bijkomend voordeel is dat BD United het gat met de Keurslagerij zag groeien tot zes punten.

Tussen de beide opponenten heeft DK Garagebedrijf zich keurig weten te nestelen. In de 5e versnelling liet het geen spaan heel van de nummer laatst FC Avondrood. Ook de eer was deze avond niet besteed aan het nog immer zegeloze Avondrood. P. Scheepers blonk uit met drie treffers in de met 8-0 gewonnen wedstrijd.

Rijwielhandel van de Berg deed wat het moest doen om de kleine kans op de titel in de slotfase van de competitie niet te verspelen. De nummer 3 van de ranglijst versloeg FC van de Burgt met 8-1 en moet hopen dat de ploegen boven hen snel punten gaan verspelen. Overwinningspunten voor FC van de Burgt blijven als sinds begin september in de koelkast. Een schamele zege is tot nu toe de zege-oogst voor de voormalig A-klasser.

In de A-klasse deed Aben & Slag Advocaten goede zaken om de titel te prolongeren. Sevenmiles.nl/ Café-zaal van de Burgt kon geen potten breken en had totaal geen grip op de ontketende P. Raijmakers. De voorhoedespeler verdubbelde zijn seizoenscore door maar liefst zesmaal, achter elkaar notabene, te scoren. Aben & Slag won met 9-1.

Runner-up na deze avond is Sportcafé Den Ekker. Degradatiekandidaat Hurkmans Plaatwerk incasseerde, evenals vele ploegen deze avond, een flinke nederlaag. Het Sportcafé haalde zevenmaal de trekker over, daar waar Hurkmans tweemaal het net vond. M. de Louw, toch niet bekend om zijn scorende vermogen, had met drie treffers een aanzienlijk aandeel in de zege.

Komende week gaat het bekertoernooi verder met de volgende speelronde. Eind maart hervat het WAC de competitie en gaan we met nog zo’n 2/ 3 speelrondes ervaren wie er met de prijzen vandoor gaat en waar de tranen zullen gaan vloeien.