Aben & Slag Advocaten likt wonden na fotofinish om tweede plek

  09 juni 2024
Aben & Slag Advocaten likt wonden na fotofinish om tweede plek

De immer meeslepende A-klasse kende een passend slot. Op de laatste wedstrijdavond streden nog 3 teams om de tweede plek achter kampioen Biezen Tuincentrum. Geen van de 3 concurrenten pakte de volle winst, waardoor Sportcafé d’n Ekker met moeite haar plek op de ranglijst vasthield.

Aben & Slag liet een unieke kans onbenut om een podiumplek op te schuiven, maar in het zicht van de haven leed men schipbreuk. Voor de liefhebbers werd het genieten geblazen, want de wedstrijd tegen een fel strijdend Van Asten Hypotheken en Verzekeringen werd een geweldige, snelle wedstrijd met tal van hoogtepunten. Zo passeerde een zeldzame kopgoal de revue (één van de drie treffers van de uitmuntende Ties Raaijmakers) en kwam de gelijkmaker van Van Asten op anderhalve minuut voor de zoomer op naam van doelman Jordy Kuijpers. Uitslag: 3-3.

Café Thuis, wat direct na Aben & Slag aantrad tegen koploper Biezen Tuincentrum, rook bloed en streed vol overgave voor winst om zodoende de tweede plek te kunnen opeisen. Biezen Tuincentrum, toch ongenaakbaar dit seizoen, had lang weinig in te brengen tegen een bijzonder goed voor de dag komend Café Thuis. Men vergat echter de trekker over te halen, waarna de kampioen in een tijdsbestek van 4 minuten meedogenloos terugsloeg. Uiteindelijk werd het 1-4 en Café Thuis valt hierdoor nét van het podium.

Sportcafé d’n Ekker wist hierdoor dat men onbevangen kon voetballen tegen 1. FC Geerts; de tweede plek was reeds geclaimd. Men zocht kenmerkend de weg naar voren en deed hiermee exact waar de mannen van Geerts op hoopten. 1. FC Geerts, dat een prima seizoen speelt en zich keurig handhaaft, kwam via de gewiekste gebroeders Bram (2x) en Thijs (1x) Kluijtmans op een 1-3 voorsprong, waarna d’n Ekker met een gezonde dosis wilskracht alsnog een punt uit het vuur sleepte: 3-3.

Dat Bouwbedrijf van Dinter BV duidelijk een maatje te groot is voor de B-klasse werd ook in de afsluitende wedstrijd tegen FC Avondrood duidelijk. Onder aanvoering van de ingenieuze Thomas Fritsen, die opnieuw vijfmaal doel trof, werd een glansrijke 11-1 zege geboekt.     

Het slotakkoord in de B-klasse was het affiche tussen Swaanen Beheer en DK Garagebedrijf. Ook hier werd het behoorlijk eenzijdig, met een 8-0 winstpartij voor Swaanen tot gevolg. Man of the match werd overduidelijk de geduchte Nick Hendriks, met vier doelpunten achter zijn naam.