BD United in thriller voorbij DK Garagebedrijf

30 september 2023

Een uitermate spannende wedstrijd vond plaats in de B-klasse van het WAC Beek en Donk tussen BD United en DK Garagebedrijf. Laatstgenoemde was gebrand om haar eerste seizoenzege te boeken en begon dan ook voortvarend. Driemaal wist DK een voorsprong te bewerkstelligen, maar even zo vaak egaliseerde BD United de stand. J. Verhoeven was op drie minuten van het eind van dit duel de gelukkige om BD United op voorsprong te zetten. Dat was DK Garagebedrijf te machtig. De 4-3 zege betekende een gedeeld koploperschap voor BD United.

Die plek bovenaan de B-klasse-ranglijst moeten ze delen met Swaanen Beheer BV. Een 1-0 achterstand na een kleine tien minuten gespeeld te hebben, bracht ze niet van hun stuk. Sierlijk brachten L. Swaanen en Y. Vermeulen met ieder twee treffers de zege naar de Aarlese formatie: 4-1.

Er was nog een B-klasser succesvol deze avond. Bouwbedrijf van Dinter BV had geen enkele moeite met FC van de Burgt. Grote man aan de zijde van Van Dinter was T. Fritsen. FC van de Burgt kreeg geen vat op zijn doeltreffendheid deze avond. Drie treffers van zijn voet zorgde mede voor de 6-1 overwinning.

In de A-klasse was er een gelijkspel te bespeuren tussen Van Asten Hypotheken en Verzekeringen en 1.FC Geerts. P. van der Bruggen zette de geelzwarten op voorsprong, waarna E. van Dijk en T. van Uden de kansen keerden. Lange tijd leek Van Asten de zege binnen te hengelen, maar 1.FC Geerts zou 1.FC Geerts niet zijn als ze op het eind nog iets in het vat hebben. Met nog een minuut te spelen was P. van der Bruggen voor de tweede maal trefzeker met als gevolg een 2-2 puntendeling.

Absoluut geen puntendeling tussen Biezen Tuincentrum en Rijwielhandel van de Berg. Biezen Tuincentrum liet er geen gras over groeien en mede dankzij B. van Oosterhout, die zijn vizier op uitermate scherp had staan (hij scoorde maar liefst vier keer), won het met 7-4. De Rijwielhandel kon pas in de laatste tien minuten iets terugdoen. Daarin wist het weliswaar viermala te scoren, maar de schade was toen al niet meer te herstellen.