BD United wint zinderende finaleronde om kleine beker

  13 juni 2024
BD United wint zinderende finaleronde om kleine beker

Donderdagavond 13 juni werd de eerste van 2 bekerfinalerondes gespeeld in een gezellig gevuld sportcafé d’n Ekker. A-klasser 1. FC Geerts vocht met B-klassers BD United, Hurkmans Plaatwerk en FC van de Burgt fel om de winst. Uiteindelijk gaan de altijd fanatiek voetballende mannen van BD United met een goed gevoel het zomerreces in; zij pakten de eerste prijs in hun nog prille bestaan.

BD schoot flitsend uit de startblokken, want bij de eerste wedstrijd van de speelavond rolde men 1. FC Geerts – op voorhand gebombardeerd tot gedoodverfde kanshebber van de bekerwinst – kansloos op. Het werd 3-0, via de door de wol geverfde Jair Verhoeven, Jarno Smulders en Jaimy van Schijndel.

Wedstrijd 2 van de avond werd het onderonsje tussen de andere twee finalisten; FC van de Burgt trad aan tegen Hurkmans Plaatwerk. In een op en neer golvend duel hielden beide kamphanen elkaar in evenwicht. De 1-1 eindstand zorgde met name bij de andere teams, welke geïnteresseerd toekeken vanaf de tribune, voor een goed humeur.

FC van de Burgt was het volgend slachtoffer van de dadendrang van de bekerwinnaar in spe, BD United. Via doelpunten van opnieuw Jair Verhoeven en Jaimy van Schijndel in het slot van de wedstrijd stond men na twee van de 3 wedstrijden reeds op 6 punten.

Met 2 overwinningen op zak trad BD United met veel zelfvertrouwen aan tegen het gelouterde Hurkmans Plaatwerk. Men kwam echter van een koude kermis thuis, want Hurkmans – ook immer spelend met veel wilskracht – bleek een maatje te groot. Karel van Deurzen zorgde met zijn 2-1 voor gemor bij BD United, wat bekerwinst ineens niet meer in eigen hand had.

Vervolgens trad Hurkmans opnieuw aan, tegen een uitgerust 1. FC Geerts, wat vol van revanchegevoelens aftrapte voor haar tweede wedstrijd van de avond. Het openingsdoelpunt van Koen Hendriks werd uiteindelijk teniet gedaan door de uitgekookte routiniers Han Kuijpers en Bram Kluijtmans. De 2-1 overwinning bracht 1. FC Geerts in de laatste wedstrijd op pole position voor de bekerwinst.

Vlak voor de finishlijn verslikte 1. FC Geerts zich echter in een manmoedig spelend FC van de Burgt. Via doelpunten van Frank Kohlen, Han Kuijpers, Erwin Leenders, Richard Slaets, Dennis Brummelkamp en Bram Kluijtmans eindigde de sensationele wedstrijd in een 3-3 remise, met BD United als lachende derde achterlatend.

Deze mooie zaalvoetbalavond van 13 juni 2024 werd tevens de laatste wedstrijdavond van de aftredende leidsman Pierre Wilms, welke na een imponerende carrière van maar liefst 24 jaar zijn scheidsrechtersfluit aan  de wilgen hangt. Alle WAC-leden danken Pierre voor zijn jarenlange inzet, loyaliteit en rechtlijnigheid.