Biezen Tuincentrum kan titel ruiken na eclatante zege

  02 maart 2024
Biezen Tuincentrum kan titel ruiken na eclatante zege

De contouren van de eindstand in de A-klasse beginnen vorm te krijgen. Waar Biezen Tuincentrum zoetjesaan verlofdagen mag aanvragen voor het naderend kampioensfeest, treden het in degradatienood verkerende 1. FC Geerts en Sevenmiles / Café Zaal van de Burgt nagelbijtend de laatste fase van de competitie tegemoet.

In de B-klasse stond de strijd der middenmoters tussen FC Avondrood en FC van de Burgt op het programma. Het werd een fikse oorwassing voor de ploeg met de mooiste teamnaam van het WAC, want er werd met 2-7 verloren van het lager geklasseerde FC van de Burgt. Er stond geen maat op Joris Gerrits en zijn kornuiten, die als een stoomwals de belager verpletterden. De eretreffer namens FC Avondrood kwam op naam van Luca van Heijnsbergen.

Aben en Slag Advocaten had het bij vlagen lastig tegen een fel strijdend Sevenmiles / Café Zaal van de Burgt. De 1-0 van Raoul van Rooij werd in beginsel weggepoetst door de geslepen Jowie Hanegraaf, die een halve kans knap in een heel doelpunt omzette, maar uiteindelijk moest de hekkensluiter toch haar meerdere erkennen in de opponent. Frank Dankers trof twee maal doel, waarbij zeker de 2-1 (een grandioos wippertje over de verdediging welke via een snoeiharde volley tot doelpunt werd gepromoveerd) vele zaalvoetbalharten sneller deed kloppen.

Een vermakelijk potje flipperkastvoetbal, dat leverde het affiche BD United tegen DK Garagebedrijf op. Beide teams streden volop om de overwinning en dat valt te prijzen. De neutrale toeschouwer werd op haar wenken bediend met felle duels, creatieve aanvallen, hier en daar een ziekenhuisbal en een handvol gemiste kansen. Uiteindelijk bleef men steken op 1-1, via doelpuntenmakers Jordy Huibers en Jaimy van Schijndel.

De opmars van Rijwielhandel van den Berg liep spaak zodra men Biezen Tuincentrum tegen het potige lijf liep. De ongenaakbare koploper werd kort in bedwang gehouden, maar uiteindelijk bezegelde met name topscorer Jens Beekmans – gadegeslagen door zijn trotse vader op een volgepakte tribune – met een hattrick het lot van de hardwerkende manschappen van de plaatselijke fietsvakman: 2-5.

Het steeds verder wegzakkende 1. FC Geerts werd op een nieuwe nederlaag getrakteerd door Van Asten Hypotheken en Verzekeringen, dat zich knap lijkt te gaan handhaven in haar debuutseizoen in de A-klasse. De afgetekende 1-5 laat niet veel aan de verbeelding over. Teun van Asten en Jordy Manders waanden zich kinderen in een snoepwinkel; beide heren scoorden tweemaal.