Biezen Tuincentrum schudt achtervolger Café Thuis van zich af

  20 januari 2024
Biezen Tuincentrum schudt achtervolger Café Thuis van zich af

Het was deze speelronde alles of niets voor Café Thuis. In een rechtstreeks duel met de koploper moest gewonnen worden wilde men de titelaspiraties levend houden. Het werd een mooie pot zaalvoetbal. Het duel ging tot en met de 2-2 gelijk op. Nadat Café Thuis een grote kans miste op de 2-3 greep Biezen Tuincentrum de opponent bij de keel en maakte men in een tijdsbestek van 5 minuten een einde aan alle illusies. De eclatante 6-2 overwinning zorgt ervoor dat Biezen Tuincentrum op koers ligt voor een unieke prestatie: als promovendus de titel in de A-klasse in de wacht slepen. Man of the match werd met 3 doelpunten de immer ijverige Koen Wouters.

In de B-klasse had FC Avondrood weinig in te brengen tegen het om de titel strijdende Bouwbedrijf van Dinter BV. Na het beginsignaal stond het binnen mum van tijd al 0-4, waardoor het eigenlijk nooit een echte wedstrijd werd. Uiteindelijk stond er na 36 minuten een eindstand van 2-8 op de teller waarbij aangemerkt mag worden dat er door Bouwbedrijf van Dinter BV vanuit een hecht collectief werd geopereerd: 5 afzonderlijke spelers lieten het net bollen, waaronder keeper Niels van Gerwen.

Sportcafé d’n Ekker mag zich sinds de afgelopen speelronde runner up noemen, door een keurige 2-4 zege op het stugge 1. FC Geerts. De heren in geel/zwart boden prima tegenstand, maar uiteindelijk was men toch onvoldoende bestand tegen het opportunistische spel van Sportcafé d’n Ekker. Tobias Briels behoedde met zijn onnavolgbare rushes zijn teamgenoten voor duur puntverlies. Hij schoot 3 maal met scherp deze avond.

Ook van Asten Hypotheken en Verzekeringen & Aben en Slag Advocaten maakten er een leuke wedstrijd van: een op en neer golvend spelbeeld, twee gemakkelijk voetballende teams en alom sportiviteit. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd en dat bewijst het wedstrijdverloop. Met 1-0, 1-1, 1-2 en 2-2 roken beide teams aan de zege, maar uiteindelijk was de neutrale toeschouwer de échte winnaar. 

We sluiten af met een korte analyse van de wedstrijd waarmee de speelavond werd geopend. Het bekersucces van BD United heeft hen geen windeieren gelegd, want De Boerenjongens werd eenvoudig over de knie gelegd. Op de 0-4 zege was dan ook niets af te dingen. De voetbalavond was nog maar net gestart of de keeper van De Boerenjongens mocht al twee keer vissen. BD United voetbalde de wedstrijd uiteindelijk vrij gemakkelijk uit. Vooral Jair Verhoeven zocht met een goed gevoel het sportcafé op. Hij scoorde 2 maal.