Bouwbedrijf van Dinter BV combineert freewheelend naar B-klasse titel

  17 mei 2024
Bouwbedrijf van Dinter BV combineert freewheelend naar B-klasse titel

De manschappen van Stijn van Dinter hadden alle reden tot juichen jongstleden donderdag. Men kroonde zich tot de terechte kampioen van de B-klasse. Een seizoen lang armpje drukken met het om de bovenste plek concurrerend Swaanen Beheer werd in het voordeel van de roodhemden beslecht, en de A-klasse heeft er volgend seizoen een vernuftige tegenstander bij.

De wedstrijd tussen Bouwbedrijf van Dinter BV en DK Garagebedrijf begon gelijkwaardig; 2 maal werd een voorsprong van van Dinter (Luc Bankers & Stijn van Dinter) verrassend teniet gedaan door respectievelijk Mark van Bommel en Mikel Martens. Thomas Fritsen besloot echter dat DK’s speelkwartier voorbij was en liet binnen 5 minuten 3 maal zijn magische linkerbeen spreken. Vervolgens zorgden Luc Bankers (nog 2x), Martijn van Gerwen (2x) en nogmaals Stijn van Dinter de 10-2 eindstand.

Swaanen Beheer vs. FC Avondrood werd onder sportieve omstandigheden kabbelend richting eindsignaal geleid door scheidsrechter Eric van Heijnsbergen. Het werd een degelijke 3-1 overwinning voor de runner-up, via doelpunten van Nick Hendriks, Joeri Vermeulen en Camiel de Mol.

Hurkmans Plaatwerk heeft het de laatste weken op haar heupen. Dit keer werd De Boerenjongens slachtoffer van de dadendrang van Guus Hurkmans en consorten. Het werd 6-2, waarbij aangemerkt mag worden dat met name de collectieve prestatie het individuele aspect overschaduwde. Vrijwel iedere Hurkmans-speler liet namelijk het net bollen.

Sevenmiles / Café Zaal van de Burgt kreeg voetballes van een uitstekend spelend Van Asten Hypotheken en Verzekeringen. Teun van Asten (3x), Jordy Manders (2x), Wouter Thijssen (1x) en Devy van Dinteren (2x) lieten geen spaan heel van het arme Sevenmiles. De degradant verlangt ondertussen hevig naar de B-klasse, waar men doorgaans wat gelijkwaardiger opponenten zal treffen.

Een oorwassing van jewelste was er ook voor BrabantTent, dat duidelijk haar meerdere moest erkennen in Biezen Tuincentrum. Met name Jens Beekmans was weer eens op jacht naar mogelijkheden om zijn onuitputtelijke doelpuntenhonger te stillen. Het was opnieuw 5x raak voor de lepe aanvaller. Ook de carambole van de immer stoïcijnse Simon Biemans verdient het om opgenomen worden in het rijtje hoogtepunten. Einduitslag: 10-2.

Volgende week donderdag staat in het teken van de afsluitende bekerronde, waar nog enkele open eindjes weggewerkt dienen te worden. De laatste 2 speelronden voor de competitie vormen vervolgens het voorportaal voor twee interessante bekerfinale avonden. Het sportieve zaalvoetbalseizoen wordt op 20 juni vervolgens afgesloten met een gezellige feestavond (incl. prijsuitreiking).