Bouwbedrijf van Dinter BV dwingt als enige B-klasser startplek in strijd om grote beker af

  03 februari 2024
Bouwbedrijf van Dinter BV dwingt als enige B-klasser startplek in strijd om grote beker af

Onder supervisie van de ervaren leidsmannen Ad Beekmans en Pierre Wilms werden afgelopen donderdag de laatste startplekken voor de strijd om de grote en de kleine beker verdeeld. Na afloop werd duidelijk dat dit grotendeels een afspiegeling wordt van de lopende competities om de winst in de A-klasse en de B-klasse.

De Boerenjongens was onvoldoende opgewassen tegen het degelijke veldspel van opponent Aben & Slag Advocaten. Men kwam weliswaar knap op 1-1, maar na het tweede doelpunt van Teun Kuypers en de 1-3 van Raoul van Rooy werd tien minuten voor tijd de wedstrijd in het slot gegooid.

Sportcafé d’n Ekker en Biezen Tuincentrum speelden om des keizers baard, aangezien beide teams zich reeds soeverein plaatsten voor de strijd om de grote beker. Er stond geen druk op, wat resulteerde in een ongedwongen, doelpuntrijke wedstrijd met een ouderwetse korfbaluitslag: het werd 4-6. Tobias Briels (3x) en Koen Wouters (3x) kroonden zich tot topschutters van dit duel.

Bouwbedrijf van Dinter BV en Swaanen Beheer maakten er een spannend bekerduel van, wat gold als voorbode op de 6-puntenwedstrijd welke binnenkort voor de competitie op de agenda staat. Beide teams doen weinig voor elkaar onder en de wedstrijd bleef lang steken op 1-0, na een doelpunt van Thomas Fritsen. Martijn van Gerwen maakte een ogenschijnlijk bevrijdend tweede doelpunt, maar een treffer in extremis van Swaanen Beheer zorgde voor spanning tot de laatste tel: 2-1.

Stan van Dinther mocht na afloop van de wedstrijd van BrabantTent tegen FC Avondrood welverdiende schouderklopjes in ontvangst nemen. Het duurde even voordat FC Avondrood capituleerde, maar nadat BrabantTent’s topscorer zijn eerste treffer tegen de touwen joeg vielen ook de 2-0 en de 3-0 van zijn voet snel, en werd de wedstrijd probleemloos uitgespeeld. Het werd uiteindelijk 4-0.   

Voor de 1. FC Geerts volstond enkel een overwinning op van Asten Hypotheken en Verzekeringen om de poulefase voor de strijd om de grote beker te bereiken. Op veel medewerking van de tegenstander kon men echter niet rekenen. Uiteindelijk stond een afgetekende 0-3 op het scorebord door doelpunten van Erwin van Dijk, Teun van Asten en Jordy Manders. De mannen van 1. FC Geerts mogen zich dan ook gaan voorbereiden op de strijd om de even prestigieuze kleine beker.