De druiven zijn zuur voor Café Thuis na verliespartij in allerlaatste seconde

10 februari 2024

Er werd zeldzaam weinig gescoord deze speelronde, maar de amusementswaarde leed hier allerminst onder. Iedere wedstrijd kende haar eigen verhaal, met verrassende plotwendingen en spektakel alom.

Café Thuis en Aben & Slag Advocaten hielden elkaar lang in evenwicht tijdens een enerverende wedstrijd, waarin met name de strijd om plek 3 centraal stond. De 2-1 van Hans van Eert bleek het startschot voor een prachtig laatste kwart van de wedstrijd. De eindfase ontaardde in een opzienbarend schouwspel, want na de 2-2 op een 7-tal minuten voor het eind maakte Ties Raaijmakers in de allerlaatste seconde de winnende. De 2-3 overwinning voor Aben & Slag Advocaten betekent dat zij haar tegenstander passeert op de ranglijst. Met plek 3 op zak treedt men opgetogen de polonaise tegemoet.

DK Garagebedrijf tegen FC Avondrood leek af te stevenen op een zeldzame brilstand. Beide ploegen lieten elkaar weinig ruimte toe en dat zorgde voor een interessant schaakspel. 4 Minuten voor tijd zorgde FC Avondrood ervoor dat de wedstrijd uiteindelijk nét niet in balans bleef. De 0-1 winstpartij betekent 2 plekken winst op de rangschikking, terwijl DK Garagebedrijf noodgedwongen haar wonden likt. Zij blijven voorlopig de hekkensluiter van de B-klasse.

Er stond opnieuw geen maat op Tobias Briels, die in de vorm van zijn leven lijkt te verkeren. Hij trof 2 maal doel in de krachtmeting tussen Sportcafé d’n Ekker en Van Asten Hypotheken en Verzekeringen. Thomas Neaum bracht de spanning terug en vervolgens zag Sportcafé d’n Ekker met lede ogen aan dat puntverlies reëel werd, na toekenning van een penalty vlak voor het einde. Van Asten Hypotheken en Verzekeringen zocht uiteindelijk met een kater het kleedlokaal op, want de strafschop belandde op de bovenkant van de lat. Eindstand: 2-1.

Tussen alle nipte overwinningen in eindigde Hurkmans Plaatwerk tegen BD United wél in een puntendeling. Jaimy van Schijndel en Joey van der Leemputten troffen doel in een wedstrijd waarop met name BD United met weinig genoegdoening terugkijkt. Zij hadden zich bij winst gemengd in de strijd om plek 1, maar moeten vooralsnog pas op de plaats maken.

Biezen Tuincentrum trad aan tegen angstgegner 1. FC Geerts, de enige ploeg die de koploper in de A-klasse punten afhandig wist te maken dit seizoen. Met 0-3 werd ditmaal echter een probleemloze, zakelijke overwinning geboekt. Jens Beekmans was weer ouderwets op dreef met 2 doelpunten van zijn voet.