FC Avondrood start seizoen sensationeel voortvarend

  16 september 2023
FC Avondrood start seizoen sensationeel voortvarend

Een sensationeel begin van het nieuwe seizoen voor FC Avondrood in het WAC Beek en Donk. De B-klasser, verleden seizoen treurig laatste geëindigd met maar twee schamele puntjes, wist op ultieme wijze in haar eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen de zege in de wacht te slepen. DK Garagebedrijf dacht na een aantrekkelijke op-en-neer-gaande-wedstrijd uiteindelijk nog een puntje uit het vuur te slepen, maar met nog één seconde! op de klok was het R. van den Berg die met zijn derde treffer zorgden voor de eerste driepunter in ruim 12 maanden tijd voor FC Avondrood.

De andere wedstrijd in de B-klasse was minder spectaculair maar eveneens doelpuntrijk. Degradant Hurkmans Plaatwerk dacht dat het met een 2-1 voorsprong BD United wel kon verslaan, maar ‘vergat’ even dat zowel L. van Lieshout en J. Verhoeven een prima neusje voor het doel heeft. Met respectievelijk twee en drie doelpunten kroonden ze zich tot matchwinnaars en won BD United met 5-2.

Aben & Slag Advocaten beleefde een valse start van het nieuwe seizoen. De A-klasse-kampioen van de afgelopen twee seizoen moest vorige week de Supercup al aan bekerwinnaar Café Thuis nalaten en wist nu ook de revanche niet te pakken. Café Thuis was een maatje te groot en won met 3-0. R. Ros, inmiddels een soort van legende bij het WAC, was met 2 treffers de grote man.

Biezen Tuincentrum kende een prima start van het avontuur in de A-klasse vorige week. Deze week leden ze een gevoelige nederlaag. Het lepe en ervaren  1.FC Geerts wist de jongemannen te trakteren op een lesje effectiviteit. T. Kluijtmans en F. Kohlen (tweemaal) waren verantwoordelijk voor de productie van 1.FC Geerts. S. Biemans redde de eer voor Biezen Tuincentrum: 1-3.

De andere promovendus, Van Asten Hypotheken & Verzekeringen, wist de mislukte start een andere wending te geven. Haar tweede duel eindigde in een ruime overwinning op Sportcafé D’n Ekker. T. Neaum en T. van Asten waren met ieder twee treffers lekker op dreef. J. Manders deed ook een Aarles duit in zakje. De eer namens de ‘thuisploeg’ werd door G. van Empel gered. Eindstand na dit treffen: 5-1.