FC van de Burgt begint nieuwe kalenderjaar met een zeldzame zege

06 januari 2024

Dan de overwinningen voor FC van de Burgt schaars zijn de laatste seizoen is inmiddels wel een feit. Vandaar dat de knappe zege op Hurkmans Plaatwerk in de B-klasse van het WAC Beek en Donk zeer welkom was voor de blauwhemden. Een nieuw jaar met nieuwe kansen, zullen de caféganger hebben gedacht. De eerste de beste kans werd gepakt. J. Gerrits en B. van Vijfeijken waren beiden tweemaal trefzeker namens de overwinnaars. Laatstgenoemde trof vlak voor het eindsignaal doel, waarna de 4-3 juichend werd begroet. K. van Deurzen was namens de verliezende partij met twee doelpunten ook op dreef, maar het bracht Hurkmans verder niets.

Niets was ook het resultaat voor Rijwielhandel van den Berg in hun treffen met Café Thuis. Dit duel uit de A-klasse was een duidelijke prooi voor de runner up. N. Jansen nam de helft van de productie voor zijn rekenen in de met 4-1 gewonnen wedstrijd.

Eveneens uit die A-klasse as het onderonsje tussen Sevenmiles.nl/ Café-zaal van de Burgt en Sportcafé den Ekker. De rode lantaarndragen dacht voor een grote verrassing te kunnen zorgen door de ‘thuisploeg’ op een nederlaag te trakteren. Na een ruim kwartier gespeeld te hebben stond het namelijk 4-1 met als grote man M. Khalil die tweemaal wist te scoren. Het Sportcafé besloot in het restant van het duel alsnog orde op zaken te stellen. Mede door twee treffers van T. Briels eindigde het duel tenslotte in een puntendeling: 4-4.

Er stond deze WAC-avond nog een ander duel op het programma. De titelverdediger in de A-klasse, die tot nu toe een moeizaam seizoen draaide, Aben & Slag Advocaten nam het op tegen 1.FC Geerts. Het leek erop dat er wéér een nederlaag geslikt zou moeten worden, toen F. Kohlen met zijn tweede van de avond 1.FC Geerts op een 3-1 voorsprong zette, maar niets was minder waar. Met nog 20 minuten voor de boeg en de verbetenheid van F. Dankers (3 treffers) draaide Aben & Slag het duel razendknap om en won het met 6-3.