FC van de Burgt plaatst zich in extremis voor bekerfinale

  26 mei 2024
FC van de Burgt plaatst zich in extremis voor bekerfinale

Tijdens de afsluitende bekerwedstrijden van afgelopen donderdag werd er volop gestreden om de laatste startplekken van de twee bekerfinalerondes. Winnaars van de avond werden FC van de Burgt en BrabantTent, wat Sportcafé d’n Ekker haar sportieve plicht zag doen en zich daarmee verzekerde van een plek in de programmering op 20 juni.

FC van de Burgt moest winnen van De Boerenjongens om een startbewijs voor de finale af te dwingen, maar de avond verliep allerminst crescendo. De Boerenjongens kwam 10 en 7 minuten voor tijd brutaal op voorsprong en FC van de Burgt zag daarmee de bui al hangen. Twee doelpunten van Richard Slaets bracht beide teams weer in balans en het was uiteindelijk de uitgekookte Mark van Vijfeijken die op één minuut voor het einde de o zo belangrijke treffer maakte voor de ervaren B-klasser; 3-2.

Biezen Tuincentrum kende weinig mededogen met haar opponent van de late donderdagavond: Sevenmiles / Café Zaal van de Burgt werd op een ruimte 6-2 nederlaag getrakteerd. Biezen Tuincentrum stoot met verve door naar de bekerfinale van 20 juni, waar het de degens mag kruisen met medefinalisten Bouwbedrijf van Dinter BV, Sportcafé d’n Ekker en BrabantTent.

Bij Aben en Slag Advocaten tegen Café Thuis stond er niets meer op het spel; beide teams konden zich immers niet meer plaatsen voor de finaleronde. Er werd echter gretig en onbevangen gevochten om de overwinning, wat resulteerde in een aantrekkelijke zaalvoetbalwedstrijd met kansen over en weer. Frank Dankers (2x), Ron Engels en Ricardo Ros zorgden voor een 2-2 tussenstand, alvorens de altijd scherpzinnige Raoul van Rooij de wedstrijd in het voordeel van Aben en Slag Advocaten beslechtte.

Tim van Oort besliste op 38 seconden voor tijd het duel tussen DK Garagebedrijf en Hurkmans Plaatwerk in het voordeel van de garagehouders. Jordy Huijbers en Guus Hurkmans, trouwe teammakkers in het veldvoetbal maar tegenstanders op deze donderdagavond, zorgden voor een spannende 1-1 tussenstand voordat de rappe van Oort de winnende treffer tegen de touwen joeg.

Een ontketend Sportcafé d’n Ekker knalde uit de startblokken tegen een beduusd Van Asten Hypotheken en Verzekeringen, wat niet wist wat haar overkwam. Martijn Geurts (3x) en Ron Brouwers (2x) zorgden halverwege de wedstrijd voor een 5-0 tussenstand voordat Van Asten voor het eerst wat terug kon doen. Uiteindelijk werd het 7-2 en d’n Ekker treedt in blakende vorm de bekerfinale tegemoet.