FC van de Burgt wint eervolle Cees van Oorschot trofee

  27 juni 2024
FC van de Burgt wint eervolle Cees van Oorschot trofee

Op donderdagavond 20 juni sloot WAC Beek en Donk een amusant en sportief zaalvoetbalseizoen af via de traditioneel gezellige feestavond in een bomvol Sportcafé d’n Ekker. Gedurende de avond werden de winnaars van het seizoen onder luid applaus naar voren geroepen om de dik verdiende prijzen in ontvangst te nemen.

De meest eervolle prijs van de avond, de Cees van Oorschot trofee – voor het sportiefste team van de vereniging – ging naar FC van de Burgt. Het was weliswaar een nek-aan-nek race, maar de middenmoter uit de B-klasse kwam terecht als winnaar uit de koker. Louter sportief naar tegenstanders, immer respectvol naar de arbitrage en altijd op een plezierige manier samenspelend. Kortom: een meer dan terechte winnaar.

Veel actieve WAC-leden en geïnteresseerde WAC-volgers kennen de naam van Cees van Oorschot als naamgever van de sportiviteitsprijs. Echter, de trofee draagt zijn naam niet zomaar. Cees was in de jaren ’80 en ’90 fanatiek bestuurder van de ook toen florerende zaalvoetbalvereniging. Hij was de belichaming van de trouwe, hardwerkende vrijwilliger waar iedere vereniging op hoopt te kunnen terug vallen. Als competitieleider op wedstrijdavonden als eerste aanwezig en altijd als laatste het pand verlatend. Op een authentieke wijze wist hij de harten van zaalvoetballend Beek en Donk te veroveren, tot aan zijn even verdrietige als plotselinge overlijden in de zomer van 1992. Inmiddels ruim 3 decennia verder voelt het prettig en respectvol dat de naam van Cees van Oorschot jaarlijks nog altijd de revue passeert. Voorzitter Eric van Heijnsbergen verwoordt het dan ook treffend; “het voelt voor ons als vereniging ontzettend fijn dat Cees’ dochters Bianca en Kim traditioneel de prijsuitreiking komen verzorgen en op de feestavond het kantinepersoneel ondersteunen. Een traditie die ervoor zorgt dat de familie van Oorschot onlosmakelijk verbonden blijft met WAC Beek en Donk.”     

Naast FC van de Burgt mochten ook de aanvoerders van A-klasse kampioen Biezen Tuincentrum, B-klasse kampioen Van Dinter Bouwbedrijf BV, grote bekerwinnaar Sportcafé d’n Ekker en kleine bekerwinnaar BD United het welverdiend zilverwerk op komen halen. Vervolgens claimden goalgetters Jens Beekmans (A-klasse) en Thomas Fritsen (B-klasse) de topscorertitels en werd volledig terecht het voltallig scheidsrechterskorps in het zonnetje gezet. Tot slot werd ook het kantinepersoneel getrakteerd op een gemeend en verdiend applaus van de aanwezige leden.

De voorzitter kijkt met een grote glimlach terug op een prachtige afsluiter van wat met recht een topseizoen genoemd mag worden. “Het was niet eerder zo druk op de feestavond. Hans moest zelfs vanuit de kelder extra hangtafels naar boven sjouwen omdat werkelijk ieder plekje bezet was. Dat betekent dat onze vereniging het goed doet. De teams zijn enthousiast, er wordt sportief maar fanatiek gevoetbald en eigenlijk is alles dit seizoen zonder noemenswaardige problemen verlopen.”

Achter de schermen wordt in de zomermaanden zeker niet stil gezeten. Het bestuur (waarbinnen versterking welkom is) werkt alweer naar hartenlust aan de competitie van seizoen 2024/2025. “Helaas stapt een gerenommeerde A-klasser (Aben en Slag Advocaten) van het toneel, maar gelukkig mogen we volgend seizoen ook weer een nieuw team begroeten. Daarnaast wil ik graag opmerken dat we als WAC erg blij zijn met de 3 sportieve ploegen uit Aarle-Rixtel, welke onze competities een aantal seizoenen geleden zijn komen versterken. Zij zijn écht een verrijking gebleken!”, aldus Eric.

WAC Beek en Donk dankt al haar leden, vrijwilligers, scheidsrechters en trouwe volgers voor de inzet, de sportiviteit en de saamhorigheid welke dit seizoen op de mat werd gelegd. Op naar een minimaal gelijkwaardig seizoen 2024/2025.