Finalepoules om felbegeerde WAC beker krijgen vorm

  29 april 2024
Finalepoules om felbegeerde WAC beker krijgen vorm

Afgelopen donderdag stond Sporthal d’n Ekker weer in het teken van bekervoetbal. In poules 1 en 2 voor de Kleine Beker en poule 1 voor de Grote Beker staan nu nog louter wedstrijden om des keizers baard op de agenda, terwijl poule 2 (grote beker) nog een open einde kent.

FC Avondrood werd knock-out gespeeld door BD United, dat met 9 punten uit 3 wedstrijden overtuigend de groepswinst in de wacht sleept in poule 1 (Kleine Beker). Doelpunten van Gijs van Bragt (0-1 en 0-5), Jair Verhoeven (0-2 en 0-4) en Remco Donkers (0-3) lieten aan de verbeelding niets over; een terechte overwinning voor een ontketend BD United.

Bouwbedrijf van Dinter BV eigende zichzelf een plek in de finalepoule (Grote Beker) toe, door een gewiekste 2-1 overwinning op Sevenmiles / Café Zaal van de Burgt. De geestdriftig spelende Mark van der Heijden verzorgde de 1-0, maar een eigen doelpunt gooide snel nadien roet in het eten. Met een gelijkspel schoten beide teams weinig op, dus werd er tot het einde toe geknokt om de 3 punten. Uiteindelijk was het Kai Vervoort die met zijn gouden linker de opponent de genadeslag gaf en daarmee Bouwbedrijf van Dinter BV richting finale dirigeerde.

Biezen Tuincentrum liet geen spaan heel van Aben en Slag Advocaten, wat met te weinig flair aan de aftrap verscheen om het de groen/witten echt moeilijk te maken. Simon Biemans schoot 2 maal met scherp in de wedstrijd welke uiteindelijk een afgetekende 5-1 einduitslag kende.

Het schaakspel tussen Swaanen Beheer en de 1. FC Geerts leek geruime tijd op een brilstand af te stevenen, totdat 11 minuten voor tijd het timmermansoog van Bart Wilms een klein scheurtje ontwaarde in de hechte defensie van de mannen van FC Geerts. De 1-0 overwinning was er een voor de eer, aangezien de eindrangschikking van poule 2 om de Kleine Beker reeds bekend is.

BrabantTent en Van Asten Hypotheken en Verzekeringen maakten er een schitterend zaalvoetbalgevecht van met elkaar. Nadat na 30 minuten de wervelstorm was gaan liggen stond er een 4-5 eindstand op het scorebord, in het voordeel van Van Asten. Hierdoor heeft men aan een gelijkspel in de laatste speelronde – tegen koploper d’n Ekker – voldoende voor een plek in de finale. Verliest men, dan stoot BrabantTent alsnog door naar de finale. Alle reden dus, om er eens goed voor te gaan zitten op 23 mei.