Grote beker prooi voor gretig Sportcafé d’n Ekker

  22 juni 2024
Grote beker prooi voor gretig Sportcafé d’n Ekker

De ongenaakbare kampioen Biezen Tuincentrum vormde een poule met de lichtblauw/witte vechtmachine Sportcafé d’n Ekker, flits combinerend B-klasse kampioen Van Dinter Bouwbedrijf BV en allemans-angstgegner Van Asten Hypotheken en Verzekeringen (laatstgenoemde verving het door een blessuregolf geteisterd BrabantTent). Het werd een finaleronde om van te watertanden.

De avond begon met een soevereine zege van Biezen Tuincentrum op Van Asten. De wedstrijd bleef lang in balans waardoor Van Asten hoopte op een mirakel. Bij het eerste greintje verzwakking zette Biezen haar tegenstander echter stante pede op haar plek. Man van de wedstrijd werd bijna traditioneel de vernuftige Jens Beekmans, met 3 van de 4 doelpunten van zijn voet. Eindstand: 4-0.

Voor een brilstand moet je overwegend niet in Sporthal d’n Ekker zijn, waar normaliter naar hartenlust gescoord wordt. Echter, het onderonsje tussen Van Dinter en d’n Ekker, beiden toch met een aantal volleerd doelpuntenmakers op het veld, eindigde onbeslist. Beide kampen liepen derhalve al vroeg op de avond averij op.

Wedstrijd 3: de kampioen van de B-klasse ging armpje drukken met de kampioen van de A-klasse. Bouwbedrijf van Dinter BV liet Biezen Tuincentrum zweten, maar moest uiteindelijk toch haar meerdere erkennen in de mannen in groen/wit. Het werd 2-3, door doelpunten van Thomas Fritsen (1-0), Koen Wouters (1-1), Jens Beekmans (1-2), Stijn van Dinter (2-2) en Simon Biemans (2-3). Biezen was na deze wedstrijd één overwinning verwijderd van 9 uit 3, en dus bekerwinst.

Vlak voor de finishlijn kreeg Biezen echter last van een flinke hongerklop. Sportcafé d’n Ekker leek afzwakking te ruiken bij Biezen, drukte de tegenstander in de hoek en via 3 ferme stoten van Thijs van den Berg, Martijn Geurts en Tobias Briels werd een fameuze 3-0 overwinning geboekt. Biezen verliet met het hoofd tussen de schouders het speelveld; ineens had men niets meer in eigen hand.

Het duel tussen het elkaar respecterend Van Dinter en Van Asten ontaardde in een schaakspel, zonder dat een van beiden schaakmat werd gezet. Brilstand nummer 2 werd hierdoor een feit.

Gauw door naar de laatste wedstrijd van de avond, want voor iedereen die het relaas hierboven las is inmiddels duidelijk dat d’n Ekker móést winnen om zich een jaar lang bekerwinnaar te mogen noemen. Van Asten verweerde zich als altijd koen, maar doelpunten van de stoïcijnse Ron Brouwers en de vinnige Tobias Briels leidden tot een feestavond welke haar weerga niet kende voor d’n Ekker.