Hattrick-held Thomas Fritsen beslist boeiende B-klasse topper

  17 februari 2024
Hattrick-held Thomas Fritsen beslist boeiende B-klasse topper

Naast de strijd om promotie naar de A-klasse werd er in sporthal d’n Ekker volop gewedijverd om de punten in de strijd tegen degradatie naar de B-klasse.

De clash tussen de nummers 1 en 2 in de B-klasse werd een interessante krachtmeting. Koploper Swaanen Beheer zakte in en liet het initiatief aan Bouwbedrijf van Dinter BV. Deze tactiek werkte een half uur prima, want zo’n 5 minuten voor tijd stond er nog altijd een gelijkspel op het scorebord. Uiteindelijk bleef de achtervolger op de deur bonken en dit loonde: via treffers van Thomas Fritsen en Luc Bankers werd de tegenstander alsnog over de knie gelegd. De 4-1 eindstand betekent haasje-over aan de top van de B-klasse, waar een spannend slot zich aandient.

Sevenmiles / Café Zaal van de Burgt vocht voor wat het waard was tegen Rijwielhandel van den Berg, om zodoende op te klimmen vanuit de onderste regionen in de A-klasse. Men kwam enigszins verrassend op voorsprong via een rake punter van Ronnie Verheijen, maar de rijwielhandelaren lieten zich de kaas niet van het brood eten. De tegenpartij deelde nog wel wat plaagstootjes uit, maar enkele katachtige reflexen van de atletische goalie Pieter Swinkels voorkwamen een grotere achterstand. Uiteindelijk zegevierde de subtopper vrij eenvoudig. Het werd 1-4, via 2 maal 2 doelpunten van de watervlugge René Brouwers en de balvaste Robert Engels.

Ook middenmoters FC Avondrood en De Boerenjongens maakten er een levendig duel van, wat gekenmerkt werd door passie, aanvalslust en sportiviteit. De wedstrijd eindigde letterlijk met een knaller, door een ziedend schot in de winkelhaak op 50 seconden voor de zoomer. Ruud van den Berg schreef de magistrale treffer op zijn naam. Eindstand: 2-2.

Café Thuis bezorgde met name lijstaanvoerder Biezen Tuincentrum een prettige avond, door nummer 2 van de ranglijst Sportcafé d’n Ekker op een remise te houden. Het werd ook hier 2-2 in een gelijk opgaand, dynamisch duel. Mart de Louw (1-0), Rik van Zoggel (1-1), Ron Brouwers (2-1) en Hans van Eert (2-2) waren verantwoordelijk voor de uitslag, welke reeds halverwege werd bereikt.  

De overwinning van Aben & Slag Advocaten op BrabantTent (3-1) zorgt ervoor dat zij louter op doelsaldo de tweede plek in de A-klasse nog aan Sportcafé d’n Ekker moeten laten. Uiteindelijk kwam de aansluitingstreffer van het tegen degradatie strijdende BrabantTent te laat om de comfortabel opgebouwde voorsprong in gevaar te brengen.