Oppermachtig Biezen Tuincentrum viert welverdiend kampioensfeest

  29 maart 2024
Oppermachtig Biezen Tuincentrum viert welverdiend kampioensfeest

Een titel welke de sympathieke en sportieve ploeg gegund wordt door eenieder die de Beek en Donkse zaalvoetbalcompetitie nauwlettend volgt.

De 0-4 uitslag doet een ongecompliceerde avond vermoeden voor de kampioen, maar niets is echter minder waar. Tegenstander Aben & Slag Advocaten liet niet met zich sollen en Biezen Tuincentrum mocht haar sluitpost en man van de wedstrijd Raoul Smits danken voor zijn heldhaftige optreden tussen de palen. Hij weerde vele aanvallen succesvol af en doordat Jens Beekmans (2x), Simon Biemans en Koen Wouters aan de andere kant wél doel troffen kon men na afloop de champagneflessen doen ontkurken.

In de kelder van de A-klasse stond de degradatiekraker tussen 1. FC Geerts en Sevenmiles / Café Zaal van de Burgt  op het programma. Een ongeïnspireerd spelend Sevenmiles kwam terecht op een 0-3 achterstand via doelpunten van Will de Groot, Pieter van der Bruggen en Bram Kluijtmans. In de laatste minuten ontbrandde de wedstrijd alsnog, wat leidde tot een grimmig slot. De 2-3 overwinning zorgde uiteraard voor euforie bij 1. FC Geerts, dat door de belangrijke driepunter aansluiting vindt met de middenmoot.

DK Garagebedrijf draagt na een nette 0-1 overwinning de rode lantaarn in de B-klasse over aan tegenstander Hurkmans Plaatwerk. Mark van Bommel werd met een kolderiek doelpunt matchwinner van de weinig om handen hebbende wedstrijd, welke overigens uiterst sportief verliep.

Rijwielhandel van den Berg won via 2 treffers van de gehaaide René Brouwers en een schitterende goal van youngster Nick Biemans met 3-2 van Van Asten Hypotheken en Verzekeringen. Een nederlaag waarmee Van Asten – stevig genesteld in de middenmoot van de hoogste klasse – best kon leven, ondanks het feit dat men een paar minuten voor tijd nog hoopte op een puntendeling na een late aansluitingstreffer.

Een frivool spelend BD United had weinig te duchten van FC Avondrood en boekte een solide 3-0 overwinning. Jair Verhoeven verzorgde de 1-0, Gijs van Bragt was verantwoordelijk voor de 2-0 en Jaimy van Schijndel gooide de wedstrijd definitief op slot: 3-0.   

Nu in de A-klasse het kampioenschap van Biezen Tuincentrum een feit is en het lot van aanstaande degradant Sevenmiles / Café Zaal van de Burgt lijkt bezegeld, richten alle ogen zich tot de B-klasse, waar de strijd om de titel de komende weken hopelijk tot een spectaculaire apotheose leidt. En met ook de bekerfinales nog in het verschiet, is er nog veel om voor te strijden.