Sevenmiles / Café Zaal van de Burgt claimt koppositie in poule des doods

  24 februari 2024
Sevenmiles / Café Zaal van de Burgt claimt koppositie in poule des doods

WAC’s bekercompetitie maakte afgelopen donderdagavond haar langverwachte herstart. Zaalvoetbalminnend Beek en Donk werd op haar wenken bediend met een aantal wedstrijden om van te watertanden.

De flegmatieke rasvoetballer Geert van Empel pakte de spotlights in de clash tegen BrabantTent, door zelf tweemaal met scherp te schieten én de twee doelpunten van teamgenoot Thijs van den Bergh voor te bereiden. De hattrick van Stan van Dinther werd hierdoor nietig verklaard; Sportcafé d’n Ekker won verdiend met 3-4.

Biezen Tuincentrum, dat normaliter de ene opponent na de andere aan de zegekar rijgt, kwam ditmaal van een koude kermis thuis. Bouwbedrijf van Dinter BV bleef stoïcijns haar eigen spelletje spelen, en de koploper van de B-klasse maakte zodoende de koploper van de A-klasse knap punten afhandig in poule 1 van de grote beker: 1-1.

FC van de Burgt tegen BD United bleef lange tijd een evenwichtig duel. Richard Slaets brak de ban voor de blauw/witten, maar uiteindelijk bleek zijn doelpunt niet toereikend. Het immer opportunistische aanvalsspel van BD United legde hen geen windeieren; ze bogen de achterstand in de laatste minuten om in een verdiende 1-2 triomf.         

De confrontatie tussen Swaanen Beheer en DK Garagebedrijf leverde geen winnaar op. De rode lantaarndrager uit de B-klasse hield zich kranig staande tegen de ploeg die hen recentelijk nog punten afsnoepte voor de competitie. De wedstrijd bleef tot het einde toe spannend en men bezorgde de goed gevulde tribune van sporthal d’n Ekker een vermakelijk half uur, met een 1-1 puntendeling tot gevolg.

Waar Sevenmiles / Café Zaal van de Burgt in de competitie zand in de motor ervaart, gaat het in de beker crescendo. 2-3 Werd het, via twee doelpunten van noeste arbeider Mark van der Heijden en een geraffineerde afstandspegel van debutant Rob Raaijmakers, die eventuele koudwatervrees soepel van zich af speelde. Bart van der Kruissen liet de briljant keepende Hans Huijbers weliswaar twee maal zwichten, maar uiteindelijk droop Café Thuis met de staart tussen de benen af.   

Het slotstuk van de avond werd er een om in te lijsten. Rijwielhandel van den Berg versus van Asten Hypotheken en Verzekeringen ontaardde in een opzienbarende pot zaalvoetbal. Nadat de rookwolken waren opgetrokken stond er een 5-4 overwinning op het scorebord voor het robuust opererend Rijwielhandel van den Berg, en treden zij als medekoploper van poule 2 (grote beker) de volgende speelronde tegemoet.